Σκοποβολή: Ρίχνεται στη μάχη ο Γιώργος Καζάκος από το Αυγόρου


Στην πόλη Λάχτι της Φιλανδίας, βρίσκονται εδώ και κάποιες ημέρες οι εθνικές μας ομάδες σκητ και τραπ, οι οποίες συμμετέχουν στον τέταρτο και τελευταίο φετινό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της ISSF.

 Πέρα από τη διάκριση και τα μετάλλια των αγώνων, οι αθλητές μας στοχεύουν και στην εξασφάλιση Ολυμπιακής πρόκρισης για το Τόκυο του 2020, αφού στο Λάχτι θα δοθούν δυο «κάρτες» σε κάθε αγώνισμα και αυτός είναι ο τελευταίος αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου οι αθλητές μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους.


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

Έσπασε; Φτιάχτηκε ήδη!
Στη Fixed4U στο Παραλίμνι θα έχεις πίσω το κινητό σου σε μόνο μια ώρα!


Πάντως το σκοπευτήριο του Λάχτι θεωρείται αρκετά … «γουρλίδικο» για την Κύπρο, αφού πέρα από τις πολλές διακρίσεις που πέτυχαν διεθνείς σκοπευτές μας στο συγκεκριμένο σκοπευτήριο, εκεί έχουν εξασφαλιστεί και τρεις Ολυμπιακές προκρίσεις. Μία το 1987 από τον αείμνηστο Μάικ Τύμβιο για τους Ολυμπιακούς της Σεούλ (1987) και δύο το 1995, για τους Ολυμπιακούς της Ατλάντα (1996), από τους πρωταθλητές μας Αντώνη Ανδρέου στους Πανευρωπαϊκούς και Χρίστο Κουρτέλλα στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για σκοπούς τακτικής, από πλευράς ΣΚΟΚ, στην αποστολή δεν συμμετέχουν ο πρωταθλητής μας στο τραπ Ανδρέας Μακρής και η πρωταθλήτρια μας στο σκητ Άντρη Ελευθερίου οι οποίοι έχουν ήδη εξασφαλίσει την Ολυμπιακή «κάρτα» και με βάση τους κανονισμούς της ISSF δεν μπορούν να διεκδικήσουν δεύτερη. 

Στην εθνική του σκητ γυναικών συμμετέχουν οι αθλήτριες μας Κωνσταντία Νικολάου, Παναγιώτα Ανδρέου και Λουΐζα Θεοφάνους και την αντίστοιχη εθνική των ανδρών στελεχώνουν οι Γιώργος Αχιλλέως, Γιώργος Καζάκος (από το Αυγόρου) και Μενέλαος Μιχαηλίδης. Την αποστολή του σκητ συνοδεύουν οι προπονητές Αντώνης Ανδρέου και Χριστάκης Χριστοφόρου.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Η επίσημη προπόνηση του σκητ είναι ορισμένη για σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου. Το διήμερο 20 – 21 Αυγούστου θα ριχτούν στη «μάχη» οι γυναίκες και ο αγώνας του σκητ ανδρών που θα είναι επίσης διήμερος θα διεξαχθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη 21 και 22 Αυγούστου. Οι αποστολές θα αναχωρήσουν από τη Φιλανδία την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Ο κυνηγετικός σύλλογος Αυγόρου σε ανάρτησή του πριν λίγες ημέρες ευχήθηκε καλή τύχη στον Γιώργο Καζάκο από το Αυγόρου:

"Ο κυνηγετικός σύλλογος Αυγόρου εύχεται στον πρωταθλητή και μέλος μας Giorgos Kazakos στο αγώνισμα σκοποβολής skeet κάθε επιτυχία στους παγκόσμιους αγώνες της Φινλανδίας που θα λάβει μέρος! Είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα!!!"