ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Μπουνιές, κλωτσιές και μαχαιριές σε πρόβατα για να τα κουρέψουν - (VIDEO)

Τις βάρβαρες συνθήκες που επικρατούν σε φάρμες στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του κουρέματος των προβάτων κατέγραψε με κάμερα συνεργάτης της φιλοζωικής οργάνωσης Peta Asia.

Στο βίντεο καταγράφονται κουρείς να χτυπούν με γροθιές στο κεφάλι τα απροστάτευτα ζώα, να χτυπούν τα κεφάλια τους σε ξύλινες επιφάνειες, να τα ράβουν χωρίς αναισθητικό ακόμα και να τα πατάνε στο λαιμό.

Ο άνθρωπος που κατέγραψε το σκληρό βίντεο υποστηρίζει ότι παρόμοιες σκηνές κατέγραψε και στις 25 φάρμες στις οποίες βρέθηκε.

Όπως εξηγεί οι κουρείς προβάτων πληρώνονται λιγότερο από μια βρετανική λίρα για κάθε πρόβατο και γι' αυτό προσπαθούν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

«Τα πρόβατα από την πλευρά τους δυσφορούν με το κούρεμα. Έτσι όταν κάνει ζέστη ή οι κουρείς είναι κουρασμένοι, τότε ξεσπούν πάνω στα ζώα. Οι εικόνες με μπουνιές και κλωτσιές στα πρόβατα ήταν πολύ συχνές. Όταν, δε, κάποιο πρόβατο τραυματιζόταν τότε το έραβαν επιτόπου για να μην χάσουν χρόνο και άρα χρήματα» λέει ο άνθρωπος που κατέγραψε στις σκηνές.

Η Βρετανία παράγει περίπου 40.000 τόνους μαλλί προβάτου σε ετήσια βάση με τα χρήματα που διακινούνται να φτάνουν έως και το 1,25 δισ. λίρες.

Αν και είναι θέμα υγείας για τα πρόβατα να κουρεύονται εντούτοις οι φιλοζωικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι αυτό γίνεται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη κανόνες.

«Κάθε συμπεριφορά που δεν συμβαδίζει με τους κανόνες δεν θα γίνει ανεκτή» ανακοίνωσαν από την πλευρά τους οι εταιρείες που εμπλέκονται με το εμπόριο μαλλιού προβάτων.