Σκέψεις για κλείσιμο μερικών οδοφραγμάτων



Σε διαρκή συνεννόηση είναι το τελευταίο 48ωρο Υπουργοί και Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον κορωνοϊο.

Αλλεπάλληλες είναι από χθες οι υπουργικές συσκέψεις, ενώ συνέρχεται εκ νέου αύριο και το Υπουργικό. Σύμφωνα με την πληροφόρηση του ΣΙΓΜΑ, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί αύριο σε εξαγγελία αυστηρών μέτρων πρώτης γραμμής.

Ήδη, όπως λέχθηκε, ενεργοποιημένα είναι τα πρωτόκολλα- σε όλα τα σημεία νόμιμης εισόδου στη Δημοκρατία, αεροδρόμια και λιμάνια. Πρόκειται, όμως, να επιταθούν και τα μέτρα στα οδοφράγματα. Να είναι το ίδιο αυστηρά, όπως στα αεροδρόμια και στα λιμάνια. Έντονος είναι ο προβληματισμός, και ως προς την επάρκεια του εξοπλισμού για έλεγχο. Οι πληροφορίες λένε ότι η Δημοκρατία αναζητεί επιπλέον, θερμοκάμερες.

Όπως πληροφορείται σε ρεπορτάζ του το ΣΙΓΜΑ, παραμένει ανοικτό ως σενάριο και ως σκέψη το ενδεχόμενο να κλείσουν κάποια οδοφράγματα, εάν δεν υπάρξει η επάρκεια του εξοπλισμού για να καλύψει όλα τα οδοφράγματα. Είναι από την άλλη και ο ευρωπαϊκός κανονισμός για προστασία της δημόσιας υγείας, που επιτάσσει σκληρά μέτρα εάν παρίσταται ανάγκη.

Αυτό βεβαίως θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και κατά την αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το νοσοκομείο, το οποίο θα μετατραπεί σε σημείο αναφοράς σε περίπτωση εμφάνισης και εξάπλωσης του κορωνοϊου στην Κύπρο θα πρέπει να έχει την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και ιατρικούς εξοπλισμούς.

Είναι γι' αυτό που οι σκέψεις στράφηκαν προς το νοσοκομείο Αμμοχώστου, αν και ταυτοχρόνως υπάρχει έντονος προβληματισμός, καθώς πρόκειται για τουριστική περιοχή. Βεβαίως, λένε οι πληροφορίες πως είναι το μόνο που μπορεί να ανταπεξέλθει λειτουργικά στην περίπτωση του ακραίου σεναρίου εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Δυστοκία εντωμεταξύ και σκεπτικισμός υπάρχει και σε σχέση με τους χώρους που θα λειτουργήσουν ως καραντίνες.
Η προεδρική εξοχική κατοικία και άλλες μονάδες στο Τρόοδος, ενδέχεται να μην επαρκούν για απομόνωση ατόμων που ήρθαν σε επαφή με ασθενείς κορωνοϊου και γι΄ αυτό γίνονται σκέψεις για τις κατοικίες της ΜΜΑΔ στον Πρωταρά.


Πηγή:sigmalive