Σύγκρουση τρένων με 60 τραυματίες στις ΗΠΑ

trenoΜια επιβατική αμαξοστοιχία, που κινείτο με ανατολικό προορισμό προερχόμενη από τη Νέα Υόρκη, εκτροχιάστηκε χτες κοντά στο προάστιο Φέρφιλντ του Κονέτικατ,  και συγκρούσθηκε με επιβατικό τρένο που κατευθυνόταν προς την αντίθετη κατεύθυνση με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 60 άνθρωποι, τρεις από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών υποχρέωσε τη σιδηροδρομική υπηρεσία να διακόψει επ' αόριστον τα δρομολόγια ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη, ανακοινώθηκε από την Amtrak. Οι εξήντα τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, ανακοίνωσε η αστυνομία. "Αριθμός βαγονιών έχει υποστεί μεγάλες ζημιές", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνήτης του Κονέτικατ Ντάνελ Μαλόι.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 μ.μ. της Παρασκευής (01:00 σήμερα ώρα Κύπρου), έγινε γνωστό από τις αρχές. Ο αριθμός των τραυματιών ενδέχεται να αυξηθεί επειδή νοσοκομειακοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι θα δεχθούν συνολικά 180 τραυματίες. Οι εν λόγω αμαξοστοιχίες μεταφέρουν μέχρι 300 επιβάτες όταν είναι πλήρεις. Η αιτία του εκτροχιασμού δεν έχει γίνει γνωστή.

Το Εθνκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών ανακοίνωσε πως στέλνει μια ομάδα ερευνητών στο Κονέτικατ για να εξετάσουν το ατύχημα. Ο κυβερνήτης Μαλόι δήλωσε πως το ατύχημα θα έχει μεγάλες συνέπειες για ημέρες στη σιδηροδρομική σύνδεση της Νέας Υόρκης με τη Βοστόνη. Πρόσθεσε πως δεν υπάρχει λόγος να πιστέψει κανείς πως επρόκειτο για ο,τιδήποτε άλλο εκτός από ατύχημα.

Πηγή:24h.com.cy