Σήμερα το τελευταίο αντίο στη Χριστίνα-Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας


Το τελευταίο αντίο θα πουν συγγενείς και φίλοι σήμερα το απόγευμα στην Χριστίνα Πρωτοπαπά, το τρίχρονο κοριτσάκι από τη Λευκωσία που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της την Κυριακή στην Πάφο, όπου βρέθηκε με την οικογένειά της για ολιγοήμερες διακοπές και εντοπίστηκε αναίσθητη στην πισίνα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος που διέμενε. Η κηδεία του παιδιού θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Φιλίππου στα Λατσιά, στις 5:30 το απόγευμα, με την οικογένεια να κάνει γνωστό πως δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια.

Χθες διενήργησαν την νενομισμένη νεκροτομή στη σορό της οι ιατροδικάστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, επιβεβαιώνοντας ότι ο θάνατός της επήλθε από πνιγμό εντός ύδατος. Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, η μικρή Χριστίνα δεν έφερε κακώσεις, ενώ δεν αντιμετώπιζε οποιαδήποτε παθολογικά προβλήματα.

Ενώ ολόκληρο το νησί παρακολουθεί συγκλονισμένο τα γεγονότα, μη μπορώντας να πιστέψει ότι έφυγε τόσο ξαφνικά ένα μικρό αγγελούδι που απολάμβανε τις διακοπές του, η Αστυνομία συνεχίζει εντατικά τις έρευνες ώστε να αποσαφηνίσει πώς το κορίτσι διέλαθε της προσοχής των παρόντων ενηλίκων και πνίγηκε. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, ενώ όλη η οικογένεια βρισκόταν γύρω από την πισίνα στα κρεβατάκια, η άτυχη Χριστίνα ζήτησε να κολυμπήσει στη μικρή πισίνα για παιδιά και έλαβε έγκριση από τους γονείς της. Παραμένει άγνωστο πώς βρέθηκε να επιπλέει αναίσθητη στη μεγάλη πισίνα για ενήλικες από ναυαγοσώστη και ακόμη έναν λουόμενο. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 5:15 το απόγευμα της Κυριακής, ενώ υπήρχαν κι άλλοι λουόμενοι στον χώρο.

Η Αστυνομία έχει στην κατοχή της υλικό από τα κλειστά κυκλώματα του ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται υπό μελέτη, ενώ συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις από ενοίκους και προσωπικό που βρίσκονταν εκεί τη στιγμή του συμβάντος, έτσι ώστε να διαμορφώσει εικόνα για την τραγική τροπή που έλαβαν τα γεγονότα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η πισίνα είναι αρκετά μεγάλη και υπήρχαν δύο ναυαγοσώστες στο σημείο, αλλά το κοριτσάκι ήταν ήδη αναίσθητο όταν εντοπίστηκε. Μετά την ανάσυρσή της από το νερό έγινε χρήση απινιδωτή από γυναίκα υπάλληλο του ξενοδοχείου με δίπλωμα πρώτων βοηθειών, σε συνεργασία με Άγγλο τουρίστα, ο οποίος είναι πυροσβέστης και λόγω της φύσης της δουλειάς του έχει σχετική εκπαίδευση. Δυστυχώς, όμως, όταν το κοριτσάκι διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα η Αστυνομία θα επικεντρωθεί στις καταθέσεις από τους ναυαγοσώστες, για να διερευνήσει τις δικές τους εξηγήσεις για το πώς δεν έγινε αντιληπτή η άτυχη Χριστίνα, η οποία εισήλθε στην πισίνα για ενήλικες μόνη της. Μετά την κηδεία αναμένεται να επικοινωνήσει ξανά και με τους γονείς του μικρού παιδιού. Αφού ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο, εντός των επόμενων ημερών, οι αστυνομικοί θα προωθήσουν τον φάκελο της υπόθεσης στη Νομική Υπηρεσία για τα επόμενα βήματα.