Μαρίνα Αγίας Νάπας: Σήμερα η πρώτη άφιξη σκάφους από το εξωτερικό


Το πρώτο σκάφος από το εξωτερικό υποδέχεται σήμερα το απόγευμα η Μαρίνα Αγίας Νάπας.


Συγκεκριμένα το σκάφος από το εξωτερικό που θα φτάσει σήμερα στην Μαρίνα Αγίας Νάπας, θα γίνει η χρήση των προνοιών που ισχύουν για το κορωνοϊό. Οπως ανέφερε ο Διευθυντής της μαρίνας Αγίας Νάπας Κωνσταντίνος Φυτηρής είπε πως «η μαρίνα άρχισε ήδη εμπορικά τη λειτουργία της, μετά από πέντε μήνες πιλοτικής λειτουργίας όπου επιλύθηκαν όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Σήμερα το απόγευμα θα υποδεχθούμε το πρώτο σκάφος από το εξωτερικό και συγκεκριμένα την Πορτογαλία, τηρώντας όλες τις διατάξεις που προβλέπονται από τα διατάγματα της κυβέρνησης που αφορούν τον κορωνοϊό».

Ο κ. Φυτηρής είπε πως «στο σκάφος που φτάνει το απόγευμα από την Πορτογαλία επιβαίνουν τέσσερα άτομα, ταξιδεύει για 18 μέρες στη θάλασσα, δεν έπιασε λιμάνι για πάνω από 14 μέρες, οπότε το μόνο που απαιτείται είναι η διενέργεια του τεστ για κορωνοϊό. Σε περίπτωση που το τεστ είναι αρνητικό τότε οι επιβάτες θα είναι ελεύθεροι να βγουν από το σκάφος και να χαρούν τις ομορφιές της Κύπρου».

Η Μαρίνα της Αγίας Νάπας έχει πολλά να προσφέρει όχι μόνο στη περιοχή αλλά και στο ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως ναυτιλιακό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε σήμερα η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου ξεναγήθηκε στον χώρο της Μαρίνας και εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση. «Έχουν γίνει  άλματα όσον αφορά την κατασκευή αλλά και τον σχεδιασμό της Μαρίνας Αγίας Νάπας η οποία αναμένεται να είναι πέραν των προσδοκιών όσο αφορά τον μοντέρνο τρόπο λειτουργείς αλλά και τον εγκαταστάσεων ελέγχου» ανέφερε η κ. Πηλείδου.