Σήμερα η προκλητική φιέστα και το πικνίκ Ερντογάν στην Αμμόχωστο


Ανήμερα της θλιβερής επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, οι κατοχικές Αρχές ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Τούρκο Πρόεδρο, στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, με την παρουσία του στα ιερά χώματα της Αμμοχώστου προβαίνει στην ιταμότερη, από το 1974, πρόκληση κατά του κυπριακού ελληνισμού.
Θα συνοδεύεται από 8 υπουργούς της κυβέρνησης του, τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι, και τον κυβερνητικό εταίρο του και επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί και 16 βουλευτές.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα φτάσει στα κατεχόμενα σύμφωνα με τ/κ μέσα γύρω στις 11:40. Θα συμμετάσχει στα προκλητικά πανηγύρια για την μαύρη επέτειο, τα οποία θα κορυφωθούν στις 12:30 με την στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσιούκ. Αμέσως μετά θα εγκαινιάσει το νοσοκομείο κορωνοϊου στην κατεχόμενη Λευκωσία και στη συνέχεια θα πάει στην Αμμόχωστο.

Λόγω των εορτασμών και της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, θα κλείσουν ορισμένοι δρόμοι στην κατεχόμενη Λευκωσία από τις 09.30 το πρωί. Επίσης, το αεροδρόμιο των κατεχομένων θα εξυπηρετήσει μόνο το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον Τούρκο Πρόεδρο, κατά την διάρκεια της άφιξης και της αναχώρησής του και ουδεμία άλλη πτήση.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας καταδικάζει τη σημερινή επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου για την 37η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, σημειώνοντας σε ανακοίνωση πως αποτελεί μια χωρίς προηγούμενο πρόκληση και είναι σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, 550 και 789.

Ταυτόχρονα, σημειώνει, υπονομεύει τις προσπάθειες του ΓΓ των ΗΕ να συγκαλέσει άτυπη πενταμερή και δεν συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού, θετικού κλίματος για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Οι ενέργειες αυτές, τονίζει, προκαλούν το αίσθημα του συνόλου του κυπριακού λαού, και ειδικότερα των Αμμοχωστιανών.

Ψήφισμα καταδίκης των τουρκικών προκλήσεων στην Αμμόχωστο θα εγκρίνουν σήμερα κατεχόμενοι Δήμοι και Κοινότητες, το οποίο θα σταλεί στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, στον Γ.Γ. των Η.Ε. και στην Ε.Ε.