Σήμερα η κατάθεση των γονιών του βρέφους

Την ερχόμενη Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διοικητική έρευνα που διατάχθηκε από το υπουργείο Υγείας σε σχέση με την περίπτωση του 5μηνου βρέφους. Στο μεταξύ, η Αστυνομία αναμένεται σήμερα να καλέσει ξανά τους γονείς του παιδιού, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. 
 

Χθες ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε πως πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα και παρέπεμψε στη διοικητική έρευνα που διέταξε, για να διαπιστωθεί αν τηρήθηκε το πρωτόκολλο και αν οι δηλώσεις ιατρού για το θέμα ήταν τεκμηριωμένες. Όσον αφορά το πρώτο ζήτημα που αφορά στο πρωτόκολλο, φαίνεται ότι κινήθηκαν αμέσως όλες οι διαδικασίες και συνήλθε η πολυθεματική ομάδα, ενώ για το θέμα των δηλώσεων γιατρού (του βοηθού διευθυντή της παιδοχειρουργικής κλινικής του Μακάρειου, Ευθύμιου Τσιβιτανίδη) περί βιασμού, αυτό επαφίεται στον ίδιο να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε. 

 

Το κοριτσάκι εξέτασαν τρεις γιατροί που είχαν διαπιστώσει εκδορές και ρήξη παρθενικού υμένα, γι’ αυτό και ενημερώθηκε η Αστυνομία για τη διεξαγωγή έρευνας ως προς τα αίτια που την προκάλεσε. Η Αστυνομία με βάση και την κατάθεση της μητέρας της ανήλικης, ότι το βρέφος βρισκόταν υπό την φροντίδα του πατέρα και πως όταν το άφησε δεν είχε σημάδια, προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα ως υπόπτου για διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.

 

Χθες αναμενόταν να ανακριθεί εκ νέου ο πατέρας, ωστόσο αυτό αφέθηκε να γίνει σήμερα, ενώ παράλληλα οι ανακριτές του ειδικού γραφείου καταπολέμησης της βίας στην οικογένεια θα έρθουν σε επαφή και με τη μητέρα προς διευκρίνιση κάποιων θεμάτων. Από τα όσα θα αναφέρουν οι γονείς θα εξαρτηθεί και ο περαιτέρω χειρισμός της υπόθεσης, αν δηλαδή ο πατέρας θα οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστήριο την ερχόμενη Δευτέρα ή θα τύχει άλλου χειρισμού η υπόθεση.  

 

Αναμένεται επίσης η έκθεση της ιατροδικαστού Ελένης Αντωνίου για τα ευρήματά της από την εξέταση του παιδιού, το οποίο τελεί υπό τη φροντίδα της οργάνωσης Hope for Children. 

 

Χθες η ΚΙΣΑ με ανακοίνωσή της στιλιτεύει τη στάση γιατρών και ΜΜΕ σε σχέση με τον χειρισμό της περίπτωσης του παιδιού και προσθέτει ότι η οικογένεια ζει με επίδομα 280 ευρώ σε άθλιες συνθήκες, ενώ έχει ήδη στοχοποιηθεί στην περιοχή όπου διαμένει.


Πηγή: philenews