Σφοδροί άνεμοι ανά το παγκύπριο-Συστάσεις Αστυνομίας


Ισχυροί άνεμοι πνέουν ανά το παγκύπριο το μεσημέρι της Τρίτης, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης οδικών τροχαίων συγκρούσεων.

Προτρέπονται όσοι διακινούνται στο οδικό δίκτυο να είναι προσεκτικοί, ειδικότερα οι οδηγοί οχημάτων, που καλούνται να οδηγούν με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα.

Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα με την οποία κινείται ένα όχημα, τόσο πιο εύκολα μπορεί να εκτραπεί από την πορεία του από κάποιο ξαφνικό, δυνατό και στιγμιαίο ρεύμα ανέμου.

Σε περιπτώσεις ισχυρού ανέμου, ιδιαίτερα αν ο άνεμος είναι πλευρικός, οι οδηγοί οχημάτων θα πρέπει να ελαττώσουν ταχύτητα, για να αποφύγουν τον κίνδυνο εκτροπής προς τα πλάγια.

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής 


Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης ή και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο στα δυτικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος. Τις απογευματινές ώρες, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα βορειοανατολικά, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα νότια παράλια ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι αρχικά γενικά λίγο ταραγμένη για να καταστεί μέχρι το μεσημέρι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά παράλια και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός σταδιακά θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα τοπικά βόρειοι μέχρι βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά παράλια, μέχρι ταραγμένη στα νότια παράλια και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο μετά το μεσημέρι θα αναπτύσσονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γενικά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.