Σενάρια για δύο πακέτα μέτρων - Όλα ανοιχτά


Σε εξέλιξη βρίσκεται το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου θα τεθούν οι προκαταρκτικές εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, με τους οποίους είχε στις εννέα συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 


Οι ειδικοί μετέφεραν στο Νίκο Αναστασιάδη, τις απόψεις τους οι οποίες βασίστηκαν στο γεγονός πως όλες οι επαρχίες της Κύπρου βρίσκονται πλέον στο κόκκινο. Ωστόσο μέτρα δεν θα «κλειδώσουν» σήμερα, εφόσον απομένει να γίνει ανάλυση των στοιχείων και για τη σημερινή και για την αυριανή μέρα για να εκδοθεί η Εθνική Αναφορά για την πανδημία, που θα δοθεί στη δημοσιότητα πιθανότατα την Παρασκευή.


Οι αγγελίες (για εργασία, ακίνητα, αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά, επαγγελματικό & οικιακό εξοπλισμό κ.α.)  στο Νέα Αμμόχωστος, διαβάζονται από χιλιάδες επισκέπτες! 

Καταχώρησε τη δική σου πατώντας ΕΔΩ. (Τώρα και στα αγγλικά) 


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα reporter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να έχει νέα συνάντηση με τους ειδικούς την Παρασκευή, προκειμένου να του παραδοθούν οι τελικές προτάσεις, που περιλαμβάνουν και σενάριο lockdown ανά το παγκύπριο. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να συνέλθει εκτάκτως την Παρασκευή το Υπουργικό για να εγκρίνει τα νέα μέτρα. Τα μέτρα θα ανακοινωθούν από τον Υπουργό Υγείας, χωρίς να αποκλείεται εάν αποφασιστεί τελικά το πιο αυστηρό σενάριο να προηγηθεί διάγγελμα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Οι ειδικοί, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του "ΡΕΠΟΡΤΕΡ", θα παραδώσουν σενάρια για δύο πακέτα μέτρων τα βραχυπρόθεσμα και πιο αυστηρά μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και τα μεσοπρόθεσμα που περιλαμβάνουν χαλαρώσεις για την περίοδο των γιορτών.
Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυστηροποίηση μέτρων με κάποια από τα μέτρα της Λεμεσού να εφαρμόζονται και στις υπόλοιπες επαρχίες, αφού παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα. Επιθυμεί ακόμη να έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, ώστε να να υπάρξει μείωση κρουσμάτων και να μπορέσει ο κόσμος να κάνει γιορτές με τις οικογένειές τους.
Το δεύτερο πακέτο που θα είναι προσαρμοσμένο στις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων έχει ορίζοντα τις αρχές Ιανουαρίου του 2021. Αναμένεται να περιλαμβάνει χαλαρώσεις στο κέρφιου, στις συγκεντρώσεις στα σπίτια όπου θα επιτραπεί η παρουσία περισσότερων ατόμων, καθώς και άνοιγμα των χώρων εστίασης. Στόχος αυτών των μέτρων είναι να δοθεί ανάσα στον κόσμο για να γιορτάσει με τις οικογένειές του και να λειτουργήσει και η αγορά.

.


ΠΗΓΗ: Reporter.com.cy