Σε υπόδειξη σκηνών στην Αγία Νάπα προχώρησε ο Αζέρος


Σε υπόδειξη σκηνών στην Αγία Νάπα προχώρησε χθες ο Αζέρος που κρατείται από την Αστυνομία για σχεδιαζόμενες δολοφονίες επιφανών Ισραηλινών, ενώ πληθαίνουν οι φωνές στο Ισραήλ ότι πίσω από τους σχεδιασμούς βρίσκεται το Ιράν. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τρομοκρατικό κτύπημα. Γεγονός που επιβεβαίωσε και το γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ με προχθεσινή ανακοίνωση, αναφέροντας ότι ο Αζέρος ήταν απεσταλμένος από το Ιράν με στόχο τρομοκρατική επίθεση εναντίον Ισραηλινών επιχειρηματιών και όχι για δολοφονικό σχέδιο εναντίον του Teddy Sagi.

Ο 38χρονος Αζέρος που κατέχει ρωσικό διαβατήριο, δεν συνεργάζεται και δεν απαντά σε καίριες ερωτήσεις, ενώ η μόνη ανταπόκριση προς τους αστυνομικούς ήταν να τους υποδείξει, χθες, τους χώρους από τους οποίους ενοικίασε δύο οχήματα στην Αγία Νάπα. Το ένα όχημα εντοπίστηκε στην κατοχή του και μέσα σ’ αυτό το έμφορτο πιστόλι μαζί με σιγαστήρα.

Ο κυπριακές Αρχές είναι πεπεισμένες ότι στόχος δεν ήταν ο Ισραηλινός μεγιστάνας που δραστηριοποιείται στην Κύπρο Teddy Sagi αλλά άλλα επιφανή στελέχη της εταιρείας του. Το σχέδιο του Αζέρου, όπως έχει σκιαγραφηθεί από την Αστυνομία, ήταν να κτυπήσει τον στόχο του και στη συνέχεια με ηλεκτρικό σκούτερ να διαφύγει στα κατεχόμενα. Από φωτογραφίες που λήφθηκαν κατά την παρακολούθησή του, αυτός περνούσε απαρατήρητος και δεν κινούσε τις υποψίες ότι κάτι ύποπτο σχεδίαζε. Επίσης, από τις έρευνες των Αρχών, δεν έχει εντοπιστεί χώρος διαμονής του στις ελεύθερες περιοχές, γι’ αυτό και εικάζεται ότι διέμενε στα κατεχόμενα. 

Στα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα θα αναζητηθεί με ποιους επικοινωνούσε ενόσω βρισκόταν στις ελεύθερες περιοχές. Οι Αρχές είναι πεπεισμένες ότι είχε συνεργάτες, που επίσης διέμεναν στα κατεχόμενα. Το ΤΑΕ Αρχηγείου προχωρεί στον εντοπισμό στοιχείων από κυκλώματα παρακολούθησης στους χώρους όπου κινείτο ο 38χρονος, ενώ στοιχεία στην υπόθεση αναμένεται να δώσουν και πληροφορίες από το εξωτερικό. 

Ο 38χρονος διόρισε γνωστό δικηγορικό γραφείο της Λευκωσίας να τον εκπροσωπεί. Σήμερα θα εμφανιστεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για ανανέωση της κράτησής του.