Σε συνθήκες καύσωνα το νησί… Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες

Εποχική χαμηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και νότια παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα δυτικά, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές κυρίως ώρες, ενδέχεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά, βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Κίτρινη προειδοποίηση

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατούν σήμερα και λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε από την Κυριακή κίτρινη προειδοποίηση για συνθήκες αφόρητου καύσωνα.

Συγκεκριμένα, η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό. Η κίτρινη προειδοποίηση θα έχει ισχύει από τη 11 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα.

Με την κίτρινη προειδοποίηση η Μετεωρολογική Υπηρεσία προτείνει να είσαι ενήμερος για τις αναμενόμενες ψηλές θερμοκρασίες. Είναι πιθανοί κάποιοι κίνδυνοι υγείας µμεταξύ των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως π.χ. ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Πτώση της θερμορκασίας αλλά και… πάλι ζέστη

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να παραμείνει λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.