Σε πόσους δεν θα γίνει αποκοπή μισθού-Θα γίνουν εξετάσεις 4μήνων

Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» έδωσε το παρών του σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, μιλώντας για τη συμφωνία που προέκυψε μεταξύ εκπαιδευτικών και κυβέρνησης, θέτοντας τέρμα στην παρατεταμένη κρίση στην Παιδεία.

Όπως είπε ο κ. Χαμπιαούρης, η απαγωγή των δύο 10χρονων όντως επίσπευσε κάποιες διαδικασίες, ωστόσο ήταν, ούτως ή αλλιώς, υψηλά στις προτεραιότητες τόσο των εκπαιδευτικών όσο και του Υπουργείου η άρση του αδιεξόδου.

«Πλέον μπαίνουμε στα βαθιά και στην ουσία. Υπάρχουν προτεραιότητες σε αυτό τον διάλογο. Θα εμβαθύνουμε άμεσα σε θέματα ασφάλειας, υγείας, βίας και παραβατικότητας, αξιολόγησης του έργου του εκπαιδευτικού και απόδοσης μαθητή», είπε ο Υπουργός και συμπλήρωσε:
«Πήραμε κάποια στοιχεία από τις μεσολαβητικές προτάσεις και τις εντάξαμε στη συμφωνία που επήλθε».

Σε αυτή τη συμφωνία «δεν υπάρχουν νικητές ούτε χαμένοι, ούτε μιλάμε για υποχωρήσεις. Κάνουμε βήμα μπροστά, για να δούμε την ουσία».

Σε ό,τι αφορά όσους απέργησαν κατά την 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών, θα τους αποκοπεί η μισθοδοσία, όπως ορίζει η νομοθεσία, τόνισε ο Υπουργός, ενώ ανέφερε ότι τριψήφιος αριθμός εκπαιδευτικών που δεν απέργησε, ήδη απέστειλε έντυπο ζητώντας να μην τους γίνει αποκοπή μισθού.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι από βδομάδας θα έχει συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας, για συντονισμό σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια μαθητών στα σχολεία.

Ο κ. Χαμπιαούρης κατέληξε δηλώνοντας ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι εξετάσεις τετραμήνων, κάτι για το οποίο θα αποσταλεί και σχετική εγκύκλιος στις επόμενες ώρες.

«Οι μαθητές πρώτης και δευτέρας Λυκείου θα παρακαθίσουν κανονικά στις εξετάσεις τετραμήνων τον ερχόμενο Δεκέμβριο», κατέληξε.