Σε ποιες χώρες στρέφεται η Κύπρος για να προσελκύσει τουρίστες


Για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης όσον αφορά στον τουρισμό μετά την άρση των μέτρων αλλά και για τις προκλήσεις της Τουρκίας μίλησε στις Τομές στα Γεγονότα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο θέμα του τουρισμό, τόνισε ότι υπάρχει σχεδιασμός μετά την πετυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας από την Κύπρο. Αποκάλυψε ότι συζητήθηκε στη διυπουργική επιτροπή υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο κατέθεσε το Υφυπουργείο Τουρισμού.


Διαβάστε ακόμα:

Παραλίμνι: Αυξήστε τις επιδόσεις του αυτοκινήτου σας με περισσότερη οικονομία



Επίσης, την Παρασκευή αναμένεται ότι θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για τον τουρισμό και τα αεροδρόμια στην παρουσία και της επιδημιολογικής ομάδας, η άποψη της οποίας θα είναι καθοριστική για τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ, την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν συγκεκριμένες δράσεις σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού ώστε να προβληθεί η καλή εικόνα της Κύπρου σε σχέση με την πανδημία, ενώ, όπως αποκάλυψε, θα στοχεύσουν συγκεκριμένες αγορές, οι οποίες χειρίστηκαν καλά την κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, ανέφερε ότι πρόκειται για Σκανδιναβικές χώρες αλλά και χώρες της Ασίας και του Κόλπου. Αν και τα κριτήρια καθώς και άλλες λεπτομέρειες έχουν ήδη συζητηθεί, θα πρέπει οι ημερομηνίες του ανοίγματος της Κύπρου να ανακοινωθούν νωρίς για να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις της Τουρκίας στην Κοινή Διακήρυξη των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Αιγύπτου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εξήγησε ότι οι αντιδράσεις αυτές δείχνουν την ενόχληση της Τουρκίας για όσα συζητήθηκαν.

Πρόσθεσε ότι ενοχλεί ένα σημαντικό αριθμό κρατών και στόχος των πέντε Υπουργών Εξωτερικών ήταν να καταλήξουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις για μέτρα είτε από κοινού είτε το κάθε κράτος ξεχωριστά για την αντιμετώπιση της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Δείτε το βίντεο:


ΠΗΓΗ:sigmalive.com