Σε κοκορομαχία μετατράπηκε το ντιπέιτ όταν άνοιξε συζήτηση για τα ΜΕΔ (ΒΙΝΤΕΟ)


Τηλεμαχία που μετατράπηκε σε… κοκορομαχία όταν η συζήτηση επικεντρώθηκε στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικών προσώπων αλλά και τις διαγραφές δανείων κομμάτων. Επί της ουσίας Αβέρωφ Νεοφύτου συμφώνησαν σε πολλές στιγμές του ντιπέιτ ότι πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία, χωρίς όμως να τα δώσουν.

Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρος ΔΗΣΥ

"Δάνεια και αφορούν συγκεκριμένα κόμματα και συγκεκριμένες εταιρίες. Και όχι όπως τα λέει ο κύριος Κυπριανού, αλλά o Διοικητής της Κεντρικής να ζητήσει από τις τράπεζες και οι τράπεζες ξέρουν αν πήγαινε κάποιο κόμμα να διαπραγματεύεται κουρέματα δανείων."

Άντρος Κυπριανού ΓΓ ΑΚΕΛ

"Προκαλώ τον κύριο Νεοφύτου. Αν έχει στοιχεία να τα δώσει τώρα στη δημοσιότητα. Ουδέποτε συνομίλησα με τραπεζίτες. Δεν συνηθίζω να συνομιλώ με τραπεζίτες. Ποτέ."

Η Δρομολαξιά και ο συμπέθερος

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν έχασαν την ευκαιρία να πάρουν τη συζήτηση λίγα χρόνια πίσω, αφήνοντας εκατέρωθεν υπονοούμενα για οικονομικές υποθέσεις που σχετίζονται με την διαφθορά κομμάτων.

Πρώτος επιτέθηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρος ΔΗΣΥ

"Θα διαβάσω από απόφαση δικαστηρίου για την τακτική του ΑΚΕΛ στην υπόθεση της Δρομολαξιάς. Καταφεύγουν σε αοριστολογίες και ισοπεδωτικές τοποθετήσεις, παρακάμπτοντας θεσμούς και αξίες γιατί διανοήθηκε η πολιτεία να τους διώξει."

Τα δικά του χαρτιά για θέματα διαφθοράς έριξε αμέσως μετά ο Άντρος Κυπριανού, μιλώντας για κινήσεις χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς συγγενικών προσώπων του Πρόεδρου της Δημοκρατίας λίγο πριν από το κούρεμα.

Άντρος Κυπριανού ΓΓ ΑΚΕΛ

"Έβγαλαν λεφτά τα συγκεκριμένα πρόσωπα λίγο πριν από το κούρεμα; Τυχαία; Γιατί όλοι οι υπόλοιποι δεν έβγαλαν λεφτά. Αν αυτό που λέω είναι ψέμα, να έρθουν να μου το πουν."

Με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να επανέρχεται δίνοντας και άλλα παραδείγματα.

Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρος ΔΗΣΥ

"Ξεχάσαμε τα εξοχικά στο Κελλάκι από κάποιο εργολάβο που έπαιρνε κύριες εργολαβίες ή το φτιάξιμο της οικίας κάποιου πολιτικού στη Λευκωσία. Και το ταξίδι βουλευτών που πήραν πανάκριβα δώρα.

Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού συμφώνησαν ωστόσο ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς πρέπει να συνεχιστεί σε όλες τις μορφές εξουσίας.