Σε επ’ αόριστον απεργία οι εργαζόμενοι για τα σκύβαλα Κοκκινοχωρίων

Καταγγέλλουν το Συμβούλιο του Συμπλέγματος Κοκκινοχωρίων για αντεργατική στάση

Σε απεργία βρίσκονται από χθες οι εργαζόμενοι στην περισυλλογή σκυβάλων στο σύμπλεγμα Κοκκινοχωρίων, οι οποίοι καταγγέλλουν αντεργατική στάση των εργοδοτών. Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οι εργαζόμενοι κατήλθαν χθες σε αυθόρμητη στάση εργασίας και θα συνεχίσουν την κινητοποίηση σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας καταγγέλλοντας εμπαιγμό που διαρκεί εδώ και δύο χρόνια από την εργοδοτική πλευρά. Αντιμετωπίζοντας αρνητική στάση από το Συμβούλιο του Συμπλέγματος Κοκκινοχωρίων, οι εργάτες πραγματοποίησαν χθες γενική συνέλευση και αποφάσισαν ότι η ενεργοποίηση απεργιακών μέτρων είναι μονόδρομος.

Όπως κατήγγειλε η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, η διοίκηση του συμπλέγματος αρνείται να εφαρμόσει τις πρόνοιες της συλλογικής σύμβασης εργασίας και ταυτόχρονα αποφεύγει και το διάλογο με τη συνδικαλιστική πλευρά, όπως ήταν η πρόταση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας στο οποίο έχει προσφύγει η συντεχνία. Ένεκα της παραβίασης της συλλογικής σύμβασης εργασίας, οι εργαζόμενοι υφίστανται κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους σε ό,τι αφορά μεταξύ άλλων τη ρύθμιση του φόρτου εργασίας, ο οποίος δημιουργεί σοβαρά προβλήματα με τον συσσωρευμένο αριθμό ωρών υπερωριακής εργασίας, στο θέμα του ωραρίου και της μη ετοιμασίας εβδομαδιαίου προγράμματος εργασίας και ένεκα της άρνησης εφαρμογής της αποζημίωσης για την υπηρεσία stand by. Πέραν τούτων όμως, σύμφωνα με τη ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, η εργοδοτική πλευρά καθυστερεί την έναρξη διαβούλευσης για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.

Όπως προαναφέραμε, τα θέματα εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια, κάτι που οδήγησε τους εργαζομένους σε απεργιακά μέτρα. Σήμερα βρίσκονται έξω από το δημαρχείο Σωτήρας από τις 7:30 το πρωί και για όλη τη διάρκεια της μέρας αναμένοντας στο ακουστικό τους εάν θα υπάρξει ανταπόκριση από τον εργοδότη.

Παράλληλα, οι απεργοί έχουν εξουσιοδοτήσει τη συνδικαλιστική τους οργάνωση να προβεί σε όλες τις ενέργειες προκειμένου ο εργοδότης τους να εφαρμόσει τη συλλογική σύμβαση.

Ταυτόχρονα έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στους συναδέλφους τους στον Δήμο Σωτήρας τον οποίο κατήγγειλαν ότι αρνείται να μονιμοποιήσει τα μέλη της υπηρεσίας, καθώς και ότι παράνομα απέλυσε μέλος της ΣΗΔΗΚΕΚ.

Οι απεργοί καλούν τον Δήμο Σωτήρας όπως άμεσα εφαρμόσει τη θέση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της ίδιας της Μεικτής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων, αλλά και του Υπουργείου Εσωτερικών που δικαίωσε πλήρως την πλευρά της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και των εργαζομένων ότι έπρεπε να μονιμοποιηθούν και δηλώνουν αποφασισμένοι να στηρίξουν τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωση των συναδέλφων τους.

Τέλος, οι απεργοί εργαζόμενοι θέλουν να εκφράσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του Δήμου Σωτήρας που βρίσκονται σε συνδικαλιστικά μέτρα, επειδή ο Δήμος Σωτήρας αρνείται να εφαρμόσει τη συλλογική σύμβαση.