Σε εξέλιξη οι εξετάσεις για το θάνατο της Φιλιώς


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εξετάσεις της Αστυνομίας σε σχέση με την υπόθεση της 33χρονης Φιλιώς Μπαλάφα Λέκκα, η οποία πέθανε στις 8 Φεβρουαρίου του 2022, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Αντρέου, ο οποίος ανάφερε ότι αυτή τη στιγμή η Αστυνομία αναμένει το αποτέλεσμα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, καθώς επίσης την έκθεση της Ιατρικής Λειτουργού, ώστε να συμπληρωθεί ο φάκελος.

Υπενθυμίζεται ότι για την άτυχη 33χρονη διερευνάται καταγγελία για ιατρική αμέλεια, στην οποία προέβησαν συγγενικά της πρόσωπα, που υποστηρίζουν πως η κοπέλα έχασε τη ζωή της λόγω εμβολιασμού.

Στο μεταξύ, ο Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, ανέφερε ότι το Υπουργείο αναμένει την τελική έκθεση γεγονότων από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), ώστε να προχωρήσει στις επόμενες ενέργειες. 


Μεγάλος αριθμός καταθέσεων


Σύμφωνα με τον Χρήστο Αντρέου οι εξετάσεις από πλευράς Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, σημειώνοντας πως έχει ληφθεί ένας μεγάλος αριθμός καταθέσεων.

Ανέφερε ακόμα ότι αυτή τη στιγμή η Αστυνομία αναμένει το αποτέλεσμα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων και κατ’ επέκταση την ιατροδικαστική έκθεση, για να σημειώσει πως αναμένεται και η έκθεση της Ιατρικής Λειτουργού.

Σημείωσε, επίσης, ότι αν χρειαστεί η συμβολή της Νομικής Υπηρεσίας ο φάκελος θα σταλεί κοντά της και από εκεί και πέρα θα αποφασιστεί αν κάποιος διέπραξε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα ή όχι.

Ερωτηθείς αν από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής προκύπτει οποιοδήποτε αδίκημα, ο κ. Αντρέου είπε πως «σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να ξέρουμε», αφού όπως εξήγησε τα αποτελέσματα των ιστοπαθολγικών εξετάσεων, καθώς και η έκθεση της Ιατρικής Λειτουργού είναι τα πιο σημαντικά πράγματα στο φάκελο.

«Εμείς έχουμε λάβει όλες τις καταθέσεις παραμένουν τα υπόλοιπα, τα οποία δεν είναι στο χέρι των αρχών», ανέφερε.  

Η πλευρά του Υπουργείου

Ο Κωνσταντίνος Αθανασίου ανέφερε ι «από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο διαμήνυσε ότι θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξε οποιοδήποτε αίτημα από πλευράς της».

Πρόσθεσε ότι ο Υπουργός προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιο συγγενικό πρόσωπο του συζύγου της 33χρονης, ωστόσο, όπως είπε «δεν έλαβε καμία απάντηση».

ΚΥΠΕ