Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι φαρμακοποιοί του δημοσίου


Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται το πρωί της Παρασκευής οι υπάλληλοι των φαρμακευτικών υπηρεσιών, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ζητώντας διάλογο με την εργοδοτική πλευρά για επίλυση αυτών των προβλημάτων.


Η απόφαση λήφθηκε μετά από έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου υπαλλήλων φαρμακευτικών υπηρεσιών, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Αυγούστου.


Η στάση εργασίας θα αρχίσει στις 10:00 και θα ολοκληρωθεί στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.


Με ανακοίνωση τους επισημαίνουν ότι η στάση εργασίας "κατ' ουδένα λόγο δε στρέφεται εναντίον των ασθενών, αλλά αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της εργοδοτικής πλευράς ώστε να προσέλθει σε γόνιμο διάλογο προς επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν με τις αλλαγές που προωθούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και επηρεάζουν άμεσα όλους τους φαρμακοποιούς δημόσιους υπαλλήλους αποσπασμένους στον ΟΚΥΠΥ.


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αφορούν στην υποστελέχωση των νοσοκομείων, στις μετακινήσεις και μεταθέσεις προσωπικού "που τροχοδρομούνται παρακάμπτοντας τη νενομισμένη οδό μέσω της ΕΣΥ, και την "προσπάθεια μεταβολής των όρων εργοδότησης όπως αυτοί αναφέρονται και περιγράφοντα