Σε 4 χρόνια έχασε τους γονείς της, έφυγε και η ίδια-«Αυτή μας έδινε κουράγιο…»

Είναι από τις περιπτώσεις που τα λόγια μοιάζουν φτωχά και ανήμπορα για να περιγράψουν τα τραγικά γεγονότα και τα παιχνίδια της μοίρας, που βύθισαν στο πένθος και τη θλίψη αυτή την οικογένεια.

Θέμα:reporter.com.cy

Πρόκειται για τους οικείους της 23χρονης Κατερίνας Χριστοφίδου, η οποία έχασε τη μάχη για για τη ζωή και έφυγε πρόωρα για το μεγάλο ταξίδι.  Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς έξι μήνες από τότε που η Κατερίνα, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, έκλεισε τα μάτια. 

Ο πόνος που έκρυβε μέσα της η Κατερίνα, δεν μπορούσε να γίνει από κανένα γύρω της αντιληπτός, αφού με τη δύναμη της ψυχής της, έβλεπε στα μάτια τη ζωή, χωρίς να φοβηθεί οτιδήποτε. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της Κατερίνας, ήταν δύσκολα, αφού στο διάστημα αυτό έχασε και τους δύο της γονείς. Τον πατέρα της, από έμφραγμα του μυοκαρδίου, στα 40 του χρόνια και ένα χρόνο μετά, τη μητέρα της Αμαλία , η οποία ήταν μόλις 38 χρονών. Η 38χρονη έσβησε ξαφνικά μπροστά στα μάτια της κόρης της, από ασθένεια του εγκεφάλου. 

Περίπου έναν χρόνο μετά, διαγνώστηκε η ίδια με όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος αφαιρέθηκε στη Γερμανία.Μαζί της εκεί ήταν ο ένας από τους δύο θείους της, αδέρφια της μητέρας της, ο Γιώργος Νικολάου, ο οποίος άνοιξε την καρδιά του στην OMADA του REPORTER, με αφορμή την αιμοδισία που θα πραγματοποιηθεί προς τιμή μάνας και κόρης, αύριο Σάββατο.

«Αυτή η αρρώστια είναι ένα πράγμα που δεν το νιώθεις. Απλά καταστέλλεται ο οργανισμός σου. Η Κατερίνα ήταν ένας άνθρωπος αρκετά δυνατός, ένας χαρακτήρας πολύ δυναμικός, που δεν δεχόταν μύγα στο σπαθί της, πόσο μάλλον να τη λυπούνται. Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι, ανεξαιρέτως, όταν ακούνε για τέτοια ασθένεια, λυπούνται. Η Κατερίνα, δεν ήθελε να έχει στο περιβάλλον της ανθρώπους που να τη λυπούνται. Ήταν μια κοπέλα 22 χρονών, η οποία είχε όλη τη ζωή μπροστά της».

O Απόλλωνας ήταν η μαμά, ο παπάς και η οικογένειά της...

Η Κατερίνα Χριστοφίδου, ήταν πιστή φίλαθλος του Απόλλωνα. Γι' αυτήν η ομάδα της Λεμεσού ήταν τα πάντα. «Ήταν η μαμά της, ο παπάς της, η οικογένειά της. Ήταν στους αγώνες, στους συνδέσμους και κάποια στιγμή δούλευε και στην μπουτίκ του Απόλλωνα. Γεννήθηκε και πέθανε για τον Απόλλωνα», ήταν το σχόλιο του Θείου της, για τη μεγάλη της αγάπη. 

«Ασχολείτο με τον Απόλλωνα πάρα πολύ και ήταν ένας δυναμικός χαρακτήρας που γυμναζόταν συνέχεια, με αερόβια γυμναστική και μποξ. Ήταν πολύ δυναμική για κοπέλα, ήταν αγοροκόριτσο. Μέχρι τον πρώτο χρόνο που είχε γίνει η επέμβαση στη Γερμανία για πρώτη φορά, ήταν αρκετά καλά. Μετά τον ένα χρόνο ωστόσο που μεγάλωσε ο όγκος, πήγαινε σε πιο λίγα παιχνίδια αφού δεν ήθελε να τη βλέπει ο κόσμος αλλοιωμένη γιατί είχε αρχίσει σιγά σιγά το πρόσωπό της να παραμορφώνεται».

Το παιχνίδι της μοίρας και το κουράγιο από τον Θεό

Για τα απανωτά χτυπήματα που δέχθηκε η οικογένειά τους, ο Γιώργος Νικολάου, στάθηκε στη δύναμη που τους δίνει ο Θεός και τους βοηθά να ανταπεξέλθουν σε κάθε τους δυσκολία. «Υπάρχει κάτι το οποίο είναι ανθρωπίνως δυνατό να το αντέξεις αν δεν έχεις δύναμη από τον Θεό που μας βοηθά. Δεν μπορείς να αντέξεις κάτι τέτοιο. Πιστεύω ο Θεός δίνει τη δύναμη να ανταπεξέλθεις σε όποια δυσκολία βρεις. Τρεις θανάτους σε μια οικογένεια. Ήταν η αδελφή μου, ο γαμπρός μου και η αδελφότεκνη μου. Τι να πούμε; Δεν μπορείς να πεις με λόγια αυτό που νιώθεις. Όσα χρόνια και να περάσουν. Και πόσο ακόμη η μητέρα μου που έχασε την κόρη της και την εγγονή της».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Γιώργος Νικολάου, επέλεξε να σχολιάσει ξανά την αγαπημένη του Κατερίνα, για να αναφερθεί στο μεγαλείο της ψυχής της. «Όταν ήταν άρρωστη έπλεκε σκουφάκια και τρικά με τη γιαγιά της για να τα δώσει σε φτωχά μωρά. H Κατερίνα δεν ξεχώριζε τη συγγένεια μόνο από το αίμα. Τους φίλους της, τους αγαπούσε περισσότερο από την οικογένειά της».

Για την Κατερίνα και τους γονείς της...

Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της Κατερίνας αλλά και των γονιών της, που έχασε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο (GOC),πραγματοποιεί αιμοδοσία το Σάββατο (9/11) εις μνήμη της Κατερίνας Χριστοφίδου και της μητέρας της Αμαλίας Νικολάου στις 9:30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων (Κτήριο Μ) της Αρχής Λιμένων Κύπρου.