Το Σάββατο στην Κύπρο η πρώτη παρτίδα εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων


Αύριο, Σάββατο, στις 10:15 το πρωί, αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο η πρώτη παρτίδα εμβολίων για τη νόσο ευλογιά των πιθήκων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για 1260 δόσεις. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες έγιναν συντονισμένες ενέργειες από τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα και από την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, προς την κατεύθυνση αυτή.

Μετά την παραλαβή των εμβολίων, το Υπουργείο θα προχωρήσει σε αν ανακοίνωση με πληροφορίες για τη χορήγησή τους στους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του 40χρονου που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με ευλογιά των πιθήκων, είναι καλή και αξιολογείται συνεχώς από τους επί καθήκοντι ιατρούς, που τον επιβλέπουν.


Την ίδια ώρα, από τις επαφές του κρούσματος, δεν έχουν προκύψει μέχρι στιγμής νέα περιστατικά ή οποιοδήποτε άλλο ύποπτο κρούσμα. Παρόλα αυτά, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χορηγηθεί εμβόλιο σε οποιαδήποτε επαφή του κρούσματος. «Η σύσταση από τον οργανισμό είναι να χορηγείται το εμβόλιο τέσσερις ημέρες μετά την επαφή με το περιστατικό», ανέφερε.