Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραιτήθηκε ο Λύτρας από την υπεράσπισή της


Ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών θα έχει οδηγηθεί μέχρι το μεσημέρι η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 33χρονη μητέρα, η οποία κατηγορείται για το θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, θα μεταχθεί στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων αρχικά ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε αργά χθες το απόγευμα. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί θα τη μεταφέρουν στο κτήριο των ανακριτικών γραφείων και θα την οδηγήσουν στην ανακρίτρια, από την οποία πιθανότατα θα ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της.

Να σημειωθεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει πλέον δικηγόρο, αφού ο Απόστολος Λύτρας που την εκπροσωπούσε παραιτήθηκε.

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών η δικογραφία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Το απόγευμα της Τετάρτης οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τη δικογραφία που έχουν σχηματίσει μετά από έρευνα πολλών εβδομάδων για τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στις 29 Ιανουαρίου 2022. Σε αυτήν, εκτός από καταθέσεις μαρτύρων, κυρίως των ιατρών που φρόντιζαν το παιδί και άλλων προσώπων, περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων. Από τις τελευταίες προέκυψε πως στο αίμα της 9χρονης υπήρχε η τοξική ουσία κεταμίνη σε μεγάλες ποσότητες που μπορούν να επιφέρουν το θάνατο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό ήταν το κομβικό στοιχείο που «έλυσε» το γρίφο του θανάτου της Τζωρτζίνας από καρδιακή ανακοπή και οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και όχι για κάποιο φυσικό αίτιο.

Ανθρωποκτονία από πρόθεση ο θάνατος της Τζωρζίνας

Ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, αφού πρώτα μελέτησε τη δικογραφία προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 33χρονης, καθώς προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος. Σχεδόν ταυτόχρονα, όσο η δικογραφία βρισκόταν στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού, αστυνομικοί προχωρούσαν στην προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου από την Πάτρα στη ΓΑΔΑ. Αργά το απόγευμα, η δικογραφία υπεβλήθη στην 18η ανακρίτρια, η οποία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.

Πώς οι αρχές ξεκλείδωσαν την υπόθεση και έδεσαν τη δολοφόνο Ρούλα Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης ήταν καταρχάς η ανίχνευση της τοξικής ουσίας κεταμίνη στο αίμα του κοριτσιού σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Όπως κατέθεσαν οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων, η ύπαρξη αυτής της ουσίας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, καθώς η φαρμακευτική αγωγή που χορηγούσαν στο κορίτσι δεν περιελάμβανε τη συγκεκριμένη ουσία. Από τις καταθέσεις τους προέκυψε επίσης ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν συνεχώς μαζί με την Τζωρτζίνα στο δωμάτιο νοσηλείας, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να ήταν αυτός που έδωσε την τοξική ουσία στο παιδί. Τέλος, αξιολογήθηκαν και στοιχεία που αφορούν τη συνολική συμπεριφορά της 33χρονης όσο βρισκόταν στους χώρους του νοσοκομείου.

Με βάση τα παραπάνω, αλλά και άλλα στοιχεία της δικογραφίας που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ο εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της Ρούλας Πισπιριγκου και διαβίβασε τη δικογραφία στην ανακρίτρια προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση εντάλματος σύλληψης. Το σκεπτικό για την άμεση σύλληψη της 33χρονης ήταν ότι είναι επικίνδυνη τέλεσης νέων αδικημάτων, με δικαστικές πηγές να αναφέρουν χαρακτηριστικά «αν σκοτώσεις το παιδί σου, είσαι ικανός να σκοτώσεις και άλλους».

Συνεχίζονται οι έρευνες του θανάτου και των άλλων κοριτσιών

Άγνωστο παραμένει μέχρι τώρα ποιο ήταν το κίνητρο της 33χρονης, αλλά και το από πού προμηθεύτηκε τη συγκεκριμένη τοξική ουσία. Η κατηγορούμενη κατά την απολογία της θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στην ανακρίτρια, να περιγράψει τις κινήσεις της και να εκθέσει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της αναφορικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας. Παράλληλα οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Θεωρείται πολύ πιθανό το προσεχές διάστημα οι σχετικοί φάκελοι να συσχετιστούν με τη δικογραφία που αφορά στις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας.

.

Πηγή: iefimerida.gr