Εγκλωβισμένοι Ριζοκάρπασο: "Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα"


Παραμένουν τα προβλήματα αλλά και η αγωνία των εγκλωβισμένων στο Ριζοκάρπασο εν μέσω της πανδημίας. Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» η  Άννα Αχιλλέως, κάτοικος Ριζοκάρπασου, παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στο Ριζοκάρπασο αλλά και τις ελλείψεις των κατοίκων που βρίσκονται σε καθεστώς καραντίας. 

Άννα Αχιλλέως - Εγκλωβισμένη κάτοικος Ριζοκάρπασου

«Έχουμε πάρα πολλά προβλήματα. Συγκεκριμένα, τόσο καιρό αυτή την περίοδο λόγω καραντίνας δεν έχουμε πάρει κάποιο τηλεφώνημα από κάποιον αρμόδιο να μας ρωτήσει αν χρειαζόμαστε κάτι.»

Όπως εξήγησε η κ. Αχιλλέως, δεν επιτρέπεται η έξοδος από την οικία τους. Ακόμη και για τα είδη πρώτης ανάγκης θα πρέπει να πάρουν τηλέφωνο προκειμένου να τους μεταφερθούν στο σπίτι. 

Η ίδια κατήγγειλε την καθυστέρηση της αποστολής των επιταγών από τις 2 Απριλίου, ενώ οι κάτοικοι ζήτησαν οι πληρωμές να γίνουν τοις μετρητοίς, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης στη Γιαλούσα για εξαργύρωση. Προσέθεσε δε, ότι άτομα που έχουν εγκλωβιστεί στις ελεύθερες περιοχές δεν έχουν λάβει τα χρήματα που είχαν προβλεφθεί για κάλυψη των αναγκών τροφίμων. 

Άννα Αχιλλέως - Εγκλωβισμένη κάτοικος Ριζοκάρπασου

«Το μόνο που ζητούμε θέλουμε να έχουμε ένα κοινοτάρχη στο χωριό μας, να είναι εδώ ό,τι ώρα τον χρειαστούμε, να ξέρει τα προβλήματα των συνανθρώπων μας εδώ, να ξέρουμε πως ό,τι τον χρειαστούμε θα είναι δίπλα μας. Έχουμε κοινοτάρχη, αλλά δεν είναι στο χωριό μας, είναι στις ελεύθερες περιοχές.»

Υπενθυμίζεται ότι από τις 26 Μαρτίου τα σκλαβωμένα χωριά Ριζοκάρπασο – Γιαλούσα και Αγία Τριάδα, έχουν τεθεί σε καθεστώς καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.