Qatargate: Απούσα από το δικαστήριο η Εύα Καϊλή - Πληροφορίες ότι πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου

Αγνωστο αν μέχρι τότε θα παραμείνει στη φυλακή - Φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου οι εμπλεκόμενοι

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στο βελγικό δικαστήριο για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, που αφορά τέσσερις κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και η Εύα Καϊλή.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην απόφαση που θα κρίνει την προφυλάκιση ή μη των εμπλεκομένων. Ο Βρετανός ανταποκριτής της DW στις Βρυξέλλες μετέδωσε μέσω Twitter ότι μετά το τέλος της διαδικασίας, οι τρεις φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα, χωρίς να τους δει κανένας από τους δεκάδες δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί.


BREAK: The pre-trial hearing for #Kaili and her 3 codefendants is over.

They were snuck out the back of the court. No media has seen any of them at all today as far as I’m aware.

Still no information about what happened in the pre-trial hearing.

— Jack Parrock (@jackeparrock) December 14, 2022

Κατά τις ίδιες πηγές, στο δικαστήριο δεν έδωσε το παρών η Ελληνίδα πολιτικός, η οποία ζήτησε αναβολή, με την υπόθεσή της να εκδικάζεται στις 22 Δεκεμβρίου.


CONFIRMED: Eva #Kaili was not present in court today but her 3 codefendants were here, according to one of the lawyers involved in the case.

She had asked for a delay and her hearing will be held on December 22.

No explanation as to why.

— Jack Parrock (@jackeparrock) December 14, 2022

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή, ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι, και άλλο ένα τέταρτο άτομο το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει κατονομαστεί, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Πηγή: thetoc.gr