ΠΥΡΚΑΓΙΑ- ΑΓ. ΝΑΠΑ: Οι έρευνες προκάλεσαν ερωτηματικά

Την αρχική εστία της φωτιάς αλλά και τα αίτια της, αναζητεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που με το πρώτο φως της ημέρας (11/1), που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης (10/1), σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα toThemaOnline, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Αντρέας Κεττής, ανέφερε ότι τα πρώτα ευρήματα των ερευνών, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η φωτιά δεν είχε ξεκινήσει από το διαμέρισμα των τριών αλλοδαπών.

Όπως εξήγησε, μέχρι και τις 11:45 της Παρασκευής, οι έρευνες της Πυροσβεστικής, βρίσκονταν σε εξέλιξη, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί με ακρίβεια πώς και από πού ξεκίνησε η φωτιά.

Πάντως, σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας την Παρασκευή (11/1), αναφέρει ότι, ώρα 19:34 (Πέμπτη 10/1) λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο μονώροφου συγκροτήματος διαμερισμάτων και καταστημάτων στην οδό Τεύκρου Ανθία, στην Αγία Νάπα.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 20:27. Από την πυρκαγιά, το διαμέρισμα υπέστη εκτεταμένες ζημιές και η πυρκαγιά επεκτάθηκε και προκάλεσε καταστροφές και στο κλιμακοστάσιο. Ελαφρές ζημιές υπέστη η μπυραρία που βρίσκεται στον ισόγειο, κάτω από το διαμέρισμα.

Οι τρεις αλλοδαποί, ασιατικής καταγωγής ένοικοι του, απουσίαζαν την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς. Έγινε προληπτική εκκένωση ενοίκων άλλων διαμερισμάτων χωρίς να κινδυνεύσει κανένας.