Πυρίλλης: Περιμένουμε τους ειδικούς - Πως θα λειτουργήσουν οι παραλίες

Πρέπει να ενεργήσουμε με σύνεση και να μην προχωρήσουμε σε βεβιασμένα βήματα όσον αφορά τον τουρισμό, ανέφερε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πυρίλλης είπε ότι «το Παραλίμνι και ο Πρωταράς είναι πανέτοιμοι να υποδεχθούν τουρίστες, εάν φυσικά επιτραπεί να ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές και αρχίσουν οι πτήσεις προς την Κύπρο. Παρά το γεγονός ότι οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για να ανοίξουμε για τον κόσμο, ντόπιους και ξένους, που θα μπορεί να κάνει τουρισμό, εντούτοις δεν πρέπει να γίνουν βιαστικές κινήσεις».

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να ακολουθήσουμε τις απόψεις των ειδικών, διότι η βιασύνη, πιθανόν να φέρει αντίθετα αποτελέσματα, πολύ πιθανόν και καταστροφικά. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Κύπρο είναι αναζωπύρωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και επιβολή καραντίνας και περιορισμού κινήσεις μέσα στο καλοκαίρι».

Ταυτόχρονα κάλεσε όλους «να ενεργήσουν με σύνεση και να μην πιέζουν για βιαστικές κινήσεις λόγω άλλων καταστάσεων. Πρέπει να κωφεύσουν στις πιέσεις οποιονδήποτε επαγγελματικών ομάδων» είπε και σημείωσε ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι κατέρρευσαν οι οικονομίες όλων των χωρών. Εάν υπάρχει ταξιδιωτικό κοινό και τουρισμός από τις μέχρι σήμερα αγορές, θα καταφέρουμε να ανακάμψουμε είτε φέτος είτε του χρόνου, αφού η Κύπρος προσφέρει πολύ αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν».

Σύμφωνα με τον κ. Πυρίλλη «ο Πρωταράς είναι η πρώτη προτίμηση των Κυπρίων» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα τους έχουμε μαζί μας και αυτή τη χρονιά».

Ανέφερε επίσης ότι όλες οι παραλίες του Πρωταρά ετοιμάζονται να υποδεχθούν κόσμο, ενώ οι εργάτες του Δήμου άρχισαν εδώ και λίγες μέρες να πραγματοποιούν εργασίες στους Πύργους των ναυαγοσωστών, στους ανθώνες του παραλιακού πεζόδρομου και στην αμμουδιά. Ταυτόχρονα αρκετοί ξενοδόχοι προβαίνουν σε ορισμένες απλές εργασίες συντήρησης στα ξενοδοχεία και τα υποστατικά τους ώστε να είναι έτοιμα να ανοίξουν».

Σύμφωνα με τον κ. Πυρίλλη ταυτόχρονα εργάτες του Δήμου κλαδεύουν τα δέντρα και προχωρούν σε διάφορες εργασίες καλλωπισμού σε διάφορες παραλίες του Πρωταρά ώστε όλα να είναι έτοιμα σε περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως για να υποδεχθούν τουρίστες, ντόπιους και ξένους. Ωστόσο «γνωρίζουμε ότι ακόμα και αν ανοίξουν οι παραλίες θα τοποθετηθούν τα μισά περίπου κρεβατάκια και ομπρέλες για τους λουόμενους, αφού θα πρέπει να τηρηθούν αποστάσεις μεταξύ του κόσμου για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού», κατέληξε.