Πως προσεγγίζουν αγοραστές για Ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα

Αυξάνεται χρόνο με το χρόνο η κάθοδος των επενδυτών στην κατεχόμενη Κύπρο με τα έσοδα από τις παράνομες πωλήσεις να ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες.

Στα διάφορα βρετανικά- κυρίως- διαδικτυακές σελίδες αποσιωπούν τεχνηέντως το όλο πρόβλημα της κατοχής αλλά και της παράνομης διαδικασίας παρουσιάζοντας τη «Βόρεια» Κύπρο ως ένα επενδυτικό αλλά και ασφαλές παράδεισο.


ΘΕΜΑ: Offsite.com.cy/Αντρέα Πολυκάρπου



Πως παρουσιάζουν οι Βρετανοί τις ευκαιρίες επενδύσεις

Μέσα σε διάφορες διαδικτυακές σελίδες οι Βρετανοί προσπαθούν να καθησυχάσουν τους επενδυτές για την πολιτική κατάσταση αλλά και για το γεγονός ότι παρανομούν σε βάρος των νόμιμων ιδιοκτητών αγοράζοντας Ελληνοκυπριακές περιουσίες από Τ/κ σφετεριστές.

Συγκεκριμένα, ενθαρρύνουν τους ξένους επενδυτές γράφοντας ότι οι απευθείας πτήσεις προς τα κατεχόμενα θα επιτρέπονται 18 μηνών με την έγκριση τόσο των ευρωπαϊκών κρατών όσο και της Αμερικής η οποία- όπως υποστηρίζουν – μιλά απευθείας με την ΤΔΒΚ όντας απογοητευμένη από τη Νότια πλευρά στην οποία οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ ασκούν ισχυρή πίεση προκειμένου να αποδεχθεί μια λύση βασισμένη στο Σχέδιο Ανάν.

Παράλληλα, όπως γράφουν, αν η ελληνική πλευρά συνεχίσει να μην «επιδιώκει» την επίλυση του κυπριακού τότε θα υπάρξει ανεξάρτητη αναγνώριση της Βόρειας Κύπρου από τις ΗΠΑ και μετά από τον υπόλοιπο κόσμο. Η Αμερική χαρακτηρίζεται, μάλιστα, ως ένας από τους πιο σημαντικούς επενδυτές στα κατεχόμενα στην «κυβέρνηση» των οποίων προσφέρει την αναγνώριση.

Εν κατακλείδι, υπόσχονται, μάλιστα, τη διασφάλιση τίτλου ιδιοκτησίας στους αγοραστές.

Τι λένε τα στοιχεία

Αρχές του φετινού καλοκαιριού στοιχεία σε Τ/κ εφημερίδες παρουσίαζαν αύξηση στην αγορά ακινήτων στα κατεχόμενα από ξένους κατά την περίοδο 2015-2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που επικαλούνται, τα δύο αυτά χρόνια, δόθηκαν τίτλοι ιδιοκτησίας για 18 χιλιάδες 391 οικίες, 473 επαγγελματικές στέγες εργασίας και 11 χιλιάδες 276 οικόπεδα.

Οι Βρετανοί φαίνεται να προτιμούν να αγοράσουν σπίτια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και Κερύνεια ενώ κατά την περίοδο 2015-2017 αγοράστηκαν από Βρετανούς στην Αμμόχωστο 160, στην Κερύνεια 758 και στο Τρίκωμο 40 οικίες ενώ αγοράστηκαν από Βρετανούς και 14 οικόπεδα και μια επαγγελματική στέγη.

Ας δούμε κάποιες από τις πολυτελείς κατοικίες που διαφημίζονται