Πώς μια φωτιά από πολύμπριζο άφησε χωρίς σπίτι οικογένεια στην Αθήνα

Ξημερώματα Τρίτης και το διαμέρισμα του 6ου ορόφου στην οδό Λευκωσίας στην Κυψέλη φλέγεται.

Στο εσωτερικό του βρίσκονται μία μητέρα με το 9χρονο αγοράκι της. Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, η μητέρα και το παιδί κοιμόντουσαν. Ξύπνησε πρώτα η γυναίκα από τους καπνούς και αμέσως σήκωσε το αγόρι από το κρεβάτι του και το μετέφερε στο παράθυρο για να μπορεί να αναπνεύσει.

Οι φλόγες είχαν ήδη αρχίσει να τυλίγουν το σαλόνι, την κουζίνα και τα μπαλκόνια, ενώ δεν υπήρχε διέξοδος στην πόρτα του διαμερίσματος που επίσης καιγόταν. Η μητέρα κάλεσε την Πυροσβεστική και στη συνέχεια τον άντρα της.


Οι πυροσβέστες έσπασαν παράθυρο που βλέπει στο πίσω μπαλκόνι της κουζίνας του σπιτιού και από εκεί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μητέρα και παιδί, που σώθηκαν από θαύμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστών, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε πολύμπριζο, στο οποίο ήταν συνδεδεμένος υπολογιστής σε θέση αναμονής.


Το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, ολόκληρη η εξαώροφη πολυκατοικία μυρίζει στάχτη, ενώ κάηκε και το ασανσέρ. Η οικογένεια πέρασε τρεις ημέρες σε ξενοδοχείο και από την Παρασκευή μένει προσωρινά σε σπίτι φιλικού της προσώπου.

Από τη μία στιγμή στην άλλη ένα ζευγάρι με το παιδί του έμεινε χωρίς στέγη. Το διαμέρισμα δεν ήταν ασφαλισμένο και τώρα η οικογένεια αναζητά τρόπο να ορθοποδήσει.


Πηγή: reporter.com.cy