Πώς γλίτωσε από τους εκτελεστές ο Ροδοθέου

Η παρατηρητικότητα, τα καλά αντανακλαστικά και η εγρήγορση συνέβαλαν ώστε να αποφύγει ο Νίκος Ροδοθέου τις σφαίρες των επίδοξων εκτελεστών που του έστησαν καρτέρι την περασμένη Δευτέρα. Οι δύο δράστες όσο και αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να βρεθούν σε σημείο βολής με αποτέλεσμα o στόχος να καταφέρει να ξεφύγει χωρίς γρατζουνιά.
 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Νίκος Ροδοθέου στις 11 το βράδυ της επίθεσης αναχώρησε από σωματείο που βρίσκεται πλησίον του Αρχηγείου της αστυνομίας για να επιστρέψει στο σπίτι του που βρίσκεται πολύ κοντά.
 
Ο Ροδοθέου επιβιβάστηκε στο πολυτελές SUV του και ξεκίνησε με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Λεμεσού όπου και έστριψε δεξιά προς το κέντρο της πόλης. Μπροστά του βρισκόταν προπορευόμενο όχημα το οποίο οδηγούσε συνεργάτης του.
 
Εισερχόμενος στη Λεωφόρο Λεμεσού, ο Ροδοθέου, εντόπισε το μηχανάκι το οποίο τον ακολουθούσε από απόσταση ασφαλείας. Αμέσως, ελάττωσε ταχύτητα και  πέρασε στη δεξιά λωρίδα του δρόμου «κολλώντας» το αυτοκίνητό του στην προστατευτική μπάρα έτσι ώστε να μην υπάρχει χώρος για να περάσει ο οδηγός της μηχανής στο πλευρό του αυτοκινήτου και δίπλα στο παράθυρό του.

 

 
Ελαττώνοντας ταχύτητα και συνεχίζοντας να κινείται αργά στη δεξιά λωρίδα, δεν άφησε περιθώριο στους δύο άντρες που τον ακολουθούσαν να βρεθούν σε απόσταση βολής. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής πέρασαν μπροστά από το αυτοκίνητο του Ροδοθέου προκειμένου να μη γίνει φανεί το γεγονός ότι τον παρακολουθούν.
 
 Από τη στιγμή που το αυτοκίνητο έστριψε προς τη Λεωφόρο Αττικής, έναντι του Hilton, τα φανάρια που βρίσκονται στην οδό Καλλιπόλεως ήταν κόκκινα επομένως ήταν και η τελευταία ευκαιρία των επίδοξων εκτελεστών να «χτυπήσουν» τον στόχο τους, καθώς στη συνέχεια της διαδρομής για το σπίτι του επιχειρηματία δεν υπάρχουν άλλοι φωτεινοί σηματοδότες.
Εκεί έπρεπε να ληφθεί η σωστή απόφαση από τους επίδοξους εκτελεστές είτε να αποχωρήσουν ήρεμα από το σημείο είτε να «χτυπήσουν».
 
Τη συγκεκριμένη κρίσιμη στιγμή σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Ροδοθέου για αδιευκρίνιστους λόγους έχασε οπτική επαφή με το σκουτεράκι από τους καθρέφτες του κι ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.
 
Με αστραπιαία αντανακλαστικά ο επιχειρηματίας, ανέπτυξε ταχύτητα, προσπέρασε το αυτοκίνητο που προπορευόταν και τον συνόδευε και κατευθύνθηκε σε πρεσβεία που βρίσκεται κοντά στο σημείο και έχει αστυνομικό φρουρό.
 
Προφανώς η βεβιασμένη απόφαση απελπισίας των εκτελεστών να χτυπήσουν ενώ ο Ροδοθέου ήταν σταματημένος στα φανάρια, η έλλειψη ψυχραιμίας αλλά και το κράνος που φορούσε ο επίδοξος εκτελεστής του έσωσαν τη ζωή.

 

Πηγή: Philenews