ΠτΔ: Παραγγέλθηκαν εμβόλια για 2 εκατ. πληθυσμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Κέντρο Εμβολιασμού στην Κρατική Έκθεση επισκέφθηκε σήμερα (07/04) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως θεώρησε ότι έπρεπε να επισκεφθεί ένα Εμβολιαστικό Κέντρο. «Εδώ που κτίζεται το τείχος προστασίας της κοινότητας. Εδώ με τους λειτουργούς υγείας που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες», είπε.

«Δεν παραγνωρίζω τη δουλειά των ατόμων της πρώτης γραμμής γ΄αυτό την Παρασκευή θα επισκεφθώ το Νοσοκομείο Αναφοράς. Χαίρομαι γιατί βλέπω μια θαυμαστή οργάνωση βλέπω τον κόσμο να εξυπηρετείται», είπε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα να συνεχίσει απρόσκοπτα το εμβολιαστικό πρόγραμμα. «Ελπίζω μέχρι τις αρχές Μαΐου να εμβολιαστούν τα άτομα μέχρι 45 ετών. Με την ελπίδα τον Ιούνιο να ανοίξει εντελώς η οικονομία μας αλλά αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων».

Σε ερώτηση για πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «είναι σεβαστή η αντίθεσή τους αλλά απόλυτα σεβαστό πρέπει να είναι και το δικαίωμα στη ζωή. Το εμβόλιο σώζει ζωές. Ας επισκεφθούν νοσοκομεία για να δουν τι συμβαίνει».

Όσον αφορά την πιθανότητα αγοράς εμβολίων από άλλες εταιρείες ο Πρόεδρος είπε πως έχει εξουσιοδοτηθεί ο Υπουργός Υγείας για να διαπραγματευτεί και με άλλες εταιρείες εάν χρειαστεί όπως για παράδειγμα το Sputnik-v.

Tέλος είπε πως, έχουν γίνει παραγγελίες εμβολίων για πληθυσμό δύο εκατομμυρίων.