ΠτΔ: Αυστηροποίηση SafePass - Δεν επιλέξαμε υποχρεωτικό εμβολιασμό


Έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυνε εκ νέου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με διάγγελμα το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, 9 στους 10 πολίτες οι οποίοι νοσούν και χρειάστηκαν νοσηλεία, είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα. 

Ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε πως υπήρχαν δύο επιλογές οι οποίες είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ή η ενθάρρυνση για εμβολιασμό.

«Σεβόμενοι τους πολίτες δεν προχωρήσαμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό όπως έκαναν πολλές άλλες χώρες». Παράλληλα πρόσθεσε πως πρόθεση της Κυβέρνησης δεν είναι να διαχωριστούν οι πολίτες σε εμβολιασμένοι ή μη. «Την ίδια ώρα όμως θα προστατέψουμε το δικαίωμα ζωής και εργασίας του συνόλου των πολιτών. Έτσι αποφασίσαμε αυστηροποίηση του SafePass».

Σημειώνεται πως στις 18:00 ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας θα ανακοινώσει τα μέτρα που κινούνται στον άξονα της αυστηροποίησης σε χώρους συναθροίσεων και συνωστισμού και επίδειξης SafePass. Ο Επίτροπος του Πολίτη Παναγιώτης Σεντώνας θα ανακοινώσει τα κίνητρα για εμβολιασμούς.

Δείτε όσα ανέφερε ο ΠτΔ στο διάγγελμα