Ψάχνουν τους δράστες που χτύπησαν τον κ. Πυρίλλη

Τη μέγιστη σημασία δίνει η Αστυνομία στη διερεύνηση της υπόθεσης εμπρησμού του γκαράζ της οικίας του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη, καθώς το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Αρχηγείο της Δύναμης στη Λευκωσία υπό τον Αρχηγό Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Όπως δήλωσε στο  αρχηγείο της Αστυνομίας, ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Αγγελίδης «Η Αστυνομία διερευνά με πλήρη επαγγελματισμό και την αντικειμενικότητα που επιβάλλεται στις συγκεκριμένες υποθέσεις σοβαρού εγκλήματος, έχοντας υπόψη αυτή την εγκληματική ενέργεια. Από την πρώτη στιγμή άρχισε εξετάσεις και έρευνες αξιολογώντας όλα τα στοιχεία, δεδομένα και πληροφορίες τα οποία υπάρχουν», είπε και τόνισε πως η Αστυνομία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε πλήρη συνεργασία με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου και θα γίνουν όλες οι ενέργειες για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
 
Ο κ. Αγγελίδης είπε πως το πρωί πραγματοποιήθηκε μετά από οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας, σύσκεψη στο γραφείο του Αρχηγού στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων κατά την οποία δόθηκαν οδηγίες όπως η συγκεκριμένη υπόθεση διερευνηθεί από το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου της Αστυνομίας σε συνεργασία με την αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, καθορίστηκε προγραμματισμός για τις έρευνες που άρχισαν ήδη.
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε πως το καθετί θα αξιολογηθεί με αρκετή προσοχή λαμβάνοντας υπόψη ότι την Αστυνομία σε σχέση με τον παράγοντα χρόνο, ενδιαφέρει να υπάρξουν αποτελέσματα και συμπεράσματα.
 
Ερωτηθείς αν στο παρελθόν υπήρχαν και απειλές κατά της ζωής του Δημάρχου, ο κ. Αγγελίδης είπε πως η Αστυνομία θα εξετάσει όλα όσα υπάρχουν και οτιδήποτε προϋπήρχε. Τόνισε πως από τη στιγμή που υπήρξαν καταγγελίες σε βάρος κάποιου προσώπου η Αστυνομία έχει υποχρέωση να διερευνήσει και να καλέσει  οποιοδήποτε πρόσωπο ούτως ώστε να καταγραφούν οι θέσεις των εμπλεκομένων.
 
Σε ερώτηση αν θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας για τον Δήμαρχο Παραλιμνίου, ο κ. Αγγελίδης είπε πως ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας προσώπων δεν συζητούνται δημοσίως. «Επικεντρωνόμαστε στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης και βεβαίως η Αστυνομία θα προχωρήσει χωρίς διακρίσεις για να εξετάσει και αυτή την σοβαρή υπόθεση. «Έχουμε αποδείξει ότι από τη στιγμή που υπάρχει ένα γεγονός προχωρούμε και δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε αναστολές για να εξετάζονται τα οποιαδήποτε θέματα και υποθέσεις», είπε.
 
Ερωτηθείς αν υπάρχει κατεύθυνση στις έρευνες, είπε πως προς το παρόν θα επικεντρωθεί η Αστυνομία στα γενικά έχοντας υπόψη πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες που γίνονται. Όπως ανέφερε, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί χωρίς να γίνονται οι οποιεσδήποτε δηλώσεις με τις οποίες θα επηρεαστούν οι ανακρίσεις. «Θα γίνει κάποια αναφορά ή δήλωση όταν θα υπάρξει αποτέλεσμα», είπε.
 
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Δημάρχου ότι είχε προβεί στο παρελθόν σε καταγγελίες για απειλές μέσω Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, ο κ. Αγγελίδης είπε πως γενικότερα όταν υπάρχουν οι όποιες καταγγελίες, η Αστυνομία τις διερευνά. Αυτή ήταν μια αρχική ανάρτηση του Δημάρχου σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν δηλώσεις του με τις οποίες εξέφραζε την εμπιστοσύνη του προς την  Αστυνομία.