Πρωταράς: Άνδρας κινδύνευσε να πνιγεί - Σωτήρια η επέμβαση των ναυαγοσωστών


Σωτήρια ήταν η επέμβαση των ναυαγοσωστών για 40χρονο άνδρα που κινδύνευσε με πνιγμό σε παραλία του Πρωταρά.

Σύμφωνα με την Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών «ακόμα μια ανθρώπινη ζωή έχει διασωθεί χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των συναδέλφων μας».

Συγκεκριμένα την Παρασκευή, (30/07) στις 15: 50, αλλοδαπός άνδρας ηλικίας 40 περίπου ετών κινδύνευσε με πνιγμό στην παραλία του Fig tree Bay στον Πρωταρά.

Οι ναυαγοσώστες αφού ρυμούλκησαν τον άνδρα στην στεριά, προχώρησαν στην άμεση παροχή πρώτων βοηθειών. Ακολούθως κλήθηκε ασθενοφόρο για την άμεση μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου καθώς ο άνδρας είχε εισροφήσει ποσότητα νερού.

Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό, η Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών καλεί τις αρμόδιες αρχές «όπως έστω και την υστάτη να προχωρήσουν στην ορθή επάνδρωση των ναυαγοσωστικών σημείων στην περιοχή του Δήμου Παραλιμνίου αφού είναι αδιανόητο παραλίες που δέχονται χιλιάδες κόσμο καθημερινά να επανδρώνονται με ένα μόνο ναυαγοσώστη».

«Αν στο χτεσινό περιστατικό δεν υπήρχαν 2 ναυαγοσώστες τότε πολύ πιθανόν σήμερα να μην μιλούσαμε για διάσωση αλλά για ακόμα μία αδικαιολόγητη απώλεια στη θάλασσα», τονίζει καταλήγοντας σε ανακοίνωση της η Παγύπρια Επιτροπή.