Πρωταράς: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στο δεκατετράμηνο βρέφος που έχασε τη μάχη για τη ζωή


Η νενομισμένη νεκροτομή στο δεκατετράμηνο βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν στο Μακάρειο Νοσοκομείο και τέσσερις μέρες μετά έχασε τη μάχη για τη ζωή, διενήργησε το πρωί η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω του ότι το βρέφος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο εδώ και μερικές μέρες, κάτι το οποίο έχει την σημασία του κατά την ιατροδικαστική εξέταση, δεν κατέστη δυνατό να «κλειδώσει» η αιτία θανάτου. Ως εκ τούτου, λήφθηκαν δείγματα για να αποσταλούν για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις, οι οποίες θα δείξουν την αιτία θανάτου.  

Το άτυχο βρέφος, το πρωί της 7ης Αυγούστου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, κατέληξε στην πισίνα της εξοχικής κατοικίας της οικογένειας. Αμέσως οι γονείς του μαζί με γείτονες έβγαλαν το κοριτσάκι από την πισίνα και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Ακολούθως το βρέφος λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου και διασωληνώθηκε. Ωστόσο, τέσσερις μέρες μετά έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

Στα πλαίσια των εξετάσεων, η Αστυνομία έλαβε καταθέσεις από τους γονείς, ενώ συνεχίζει τις έρευνες. Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση πνιγμού.