Πρωταράς: Οι Λευκωσιάτες δεν σώζουν την παρτίδα


Επιβεβαιώνεται και φέτος, ακόμη και υπό συνθήκες κορωνοϊού, ότι την πρώτη και τη δεύτερη βδομάδα του Αυγούστου, ένας σημαντικός αριθμός των κατοίκων της Λευκωσίας μετακομίζει στον Πρωταρά, όπου διατηρούν εξοχικά, είτε ενοικιάζουν υποστατικά, προκειμένου να περάσουν τον Δεκαπενταύγουστο.

Ρεπορτάζ: Πάμπος Βάσιλας /Φιλελεύθερος 

Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, στο παραλιακό θέρετρο που προτιμούν ως επί το πλείστον οι Κύπριοι και δη οι Λευκωσιάτες, τίποτε από τη φετινή κατάσταση στον Πρωταρά δεν μπορεί να συγκριθεί με πέρσι και τα προηγούμενα χρόνια. «Ακόμα και αν για ένα 15νθήμερο - 20ήμερο, οι πληρότητες πλησιάζουν στο 100%, αυτό δεν αναπληροί τις οικονομικές απώλειες του υπόλοιπου έτους», επισημαίνουν περίπου με ένα στόμα, εστιάτορες, ιδιοκτήτες καταστημάτων και όλων των υπολοίπων υποστατικών που έχουν σχέση με την παροχή υπηρεσιών στον τουρισμό, φέτος στον Πρωταρά. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παραλιμνίου, Θεόδωρο Πυρίλλη, είναι γεγονός ότι κατά το επόμενο 15νθήμερο, ως τις 23 Αυγούστου, θα παρατηρηθεί αυξημένη πληρότητα στον Πρωταρά, όπως παρατηρείται εδώ και βδομάδες κατά τα Σαββατοκύριακα. Οι τιμές, πρόσθεσε ο κ. Πυρίλλης, παραμένουν ως επί το πλείστον στα ίδια με τα περσινά επίπεδα και ο κόσμος της περιοχής όπως πάντα είναι πανέτοιμος να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες. Ωστόσο, επισήμανε ο δήμαρχος του Παραλιμνίου, «το πρόβλημα θα εμφανιστεί μετά τις 23 Αυγούστου, όταν οι επισκέπτες Κύπριοι θα έχουν αποχωρήσει. Δεν σώζεται δυστυχώς η φετινή πολύ δύσκολη χρονιά με 15 ικανοποιητικές μέρες. Η μείωση στον τζίρο των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής Πρωταρά, ελλείψει ξένων τουριστών φέτος, θα φτάσει μέχρι και το 80%. Δεν είναι απλώς μια δύσκολη χρονιά. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και μετά το τέλος Αυγούστου θα μελετήσουμε την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παραλιμνίου.

Εξάλλου, αυξημένα μέτρα επιτήρησης, όχι μόνο στο οδικό δίκτυο αλλά και σε μέρη όπου συχνάζει το κοινό, σε σχέση με τα διατάγματα που αφορούν τον κορωνοϊό, εφαρμόζει ήδη και η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου. Ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Οικονόμου, κάλεσε το κοινό να τηρεί τους βασικούς κανονισμούς του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και τα μέτρα που αφορούν τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και της αποφυγής συνωστισμού. Ειδικά κατά το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου, πρόσθεσε, τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης θα είναι επί ποδός με στόχο να διευκολύνουν την παραμονή και διακίνηση όσων θα βρεθούν στην ελεύθερη Αμμόχωστο.