Πρωταράς: «Ο πνιγμός μιας τετράχρονης σε πισίνα ήταν ένα τραγικό δυστύχημα»


Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το 2014 σε ξενοδοχείο στον Πρωταρά, όταν μια τετράχρονη πνίγηκε στην πισίνα την ώρα που η μητέρα της μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με το BBC κατά τη διάρκεια της θανατικής ανάκρισης η μητέρα της τετράχρονης Mya Piper από τη Βρετανία είχε πει ότι έχασε από τα μάτια της την κόρη της για μόνο πέντε λεπτά λόγω μιας επείγουσας κλήσης από τη Βρετανία.

 Ο ιατροδικαστής Dr John Hamilton πέντε χρόνια μετά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος ήταν ένα «τραγικό δυστύχημα».

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά τη θανατική ανάκριση, κάποιοι τουρίστες προσπάθησαν απεγνωσμένα να σώσουν τη Mya ενώ κάποια στιγμή κατάφεραν να ανασύρουν το σώμα της από τον πάτο της πισίνας. Εντούτοις, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των πληρώματος του ασθενοφόρο η τετράχρονη ήταν ήδη νεκρή.

Η μητέρα της δήλωσε στο δικαστήριο ότι την προσοχή της είχε αποσπάσει μια κλήση από τη Βρετανία. Βρισκόταν για διακοπές με την αδερφή της, τον αδερφό της, τον πατέρα της καθώς και τα δύο της παιδιά.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, «δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα τραγικό δυστύχημα». «Είναι ο εφιάλτης κάθε γονιού- να αφήσει από τα μάτια του το παιδί του για ένα ή δύο λεπτά και αυτό να χαθεί», καταλήγει η απόφαση.