Επέστρεψαν στον Λίβανο 36 μετανάστες


Συνολικά 36 άτομα, που είχαν αφιχθεί χθες στην Κύπρο με βάρκες, μεταφέρθηκαν σήμερα από την Αστυνομία στο Λίβανο, απ’ όπου είχαν ξεκινήσει για να φτάσουν στην Κύπρο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χρήστος Ανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, «γύρω στις 08:05 το πρωί της Τετάρτης 2 Αυγούστου, τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, εντόπισαν βάρκα να πλέει νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο».

«Στο σημείο έσπευσαν άκατοι της Λ & Ν Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι στη βάρκα επέβαιναν 16 άτομα, όλοι άνδρες, από τη Συρία, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι», ανέφερε.

Επίσης, 20 άτομα, 17 άνδρες, δύο γυναίκες και ένα παιδί, εντοπίστηκαν από πολίτη να περιφέρονται λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα της Τετάρτης κοντά στον παραλιακό δρόμο Πρωταρά – Αγίας Νάπας ενώ η βάρκα τους εντοπίστηκε αργότερα κοντά σε παραλιακό ξενοδοχείο στον Πρωταρά.

Πρόσθεσε ότι «από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι τόσο τα 16 άτομα όσο και τα 20 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να περιφέρονται χθες τα ξημερώματα στο δρόμο Πρωταρά – Αγίας Νάπας, ήρθαν στην Κύπρο από την περιοχή του Λιβάνου.

«Σήμερα τα ξημερώματα και τα 36 άτομα, επιβιβάστηκαν σε δύο ακάτους της Αστυνομίας και μεταφέρθηκαν πίσω στο σημείο από όπου ξεκίνησαν», είπε ο κ. Ανδρέου.