Πρωταράς: Έπεσε στο νερό να κολυμπήσει και συνεπιβάτες τον είδαν αναίσθητο… Θλίψη για τον νεαρό που «έσβησε»

Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές στην Αγία Νάπα για Βρετανό υπήκοο 28 χρόνων, που εντοπίστηκε χθες το απόγευμα αναίσθητος στο νερό στην περιοχή Κόννου και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να ανανήψει.

Στις 5:50 χθες το απόγευμα, 28χρονος Βρετανός, ασιατικής καταγωγής, επέβαινε σε ιδιωτικό σκάφος που έπλεε στην περιοχή Κόννου στον Πρωταρά και ήταν μισθωμένο για μίνι κρουαζιέρα μεταφέροντας τουρίστες. Ο 28χρονος Βρετανός είχε πέσει στο νερό για να κολυμπήσει. Επιβάτες στο πλοίο διαπίστωσαν ότι ο νεαρός δεν αντιδρούσε και κάλεσαν σε βοήθεια. Ο νεαρός ανασύρθηκε στο σκάφος κι επί τόπου έσπευσε Άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας που είχε ειδοποιηθεί τον παρέλαβε.

Στον 28χρονο παρασχέθηκαν από Μέλη της Αστυνομίας, παρείχαν  εν πλω τις πρώτες βοήθειες αλλά μάταια. Ο 28χρ ήταν αδύνατον να επανακτήσει τις αισθήσεις. Η άκατος της Λιμενικής αγκυροβόλησε σε λιμενίσκο του Παραλιμνίου, όπου είχε ειδοποιηθεί και ανέμενε ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Στο νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου διακομίστηκε ο 28χρονος, ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατο του. Η νενομισμένη επί της σορού του 28χρονου θα διενεργηθεί στις 21 Αυγούστου από την Ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου.

Ο 28χρονος βρισκόταν στην Κύπρο για διακοπές με άλλους δύο Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν, όπως ανέφεραν στην Αστυνομία, ονόματα της οικογένειας του θύματος.

Η Αστυνομία δε δίδει τα στοιχεία του θύματος στη δημοσιότητα έως ότου ενημερωθούν οι οικείοι του, και για το σκοπό αυτό οι Αρχές έχουν αποταθεί στην Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία στην Κύπρο.