Πρωταράς: Βαρύς ο πέλεκυς σε ξενοδοχείο



Μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, μαζί με λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διενήργησαν σήμερα έλεγχο σε υπό υποστατικό στην επαρχία Αμμοχώστου, για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και της αδήλωτης εργασίας.

 

Κατά την επιχείρηση, ελέγχθηκαν συνολικά 76 πρόσωπα, εκ των οποίων 38 Κύπριοι πολίτες, 17 κοινοτικοί και 21 υπήκοοι τρίτων χωρών. Από αυτούς διαπιστώθηκε ότι 26 πρόσωπα εργάζονταν χωρίς να είναι δηλωμένα στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αποτέλεσμα οι λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών ασφαλίσεων να προχωρήσουν στην έκδοση Διοικητικών εξώδικων προστίμων για το συνολικό ποσό των 57,400 ευρώ.

        Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας τέσσερις υπήκοοι τρίτων χωρών, για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης χωρίς την άδεια του Λειτουργού Μετανάστευσης. Τα τέσσερα πρόσωπα, ηλικίας 35, 34, 21 και 18 χρόνων, τα οποία διαμένουν νόμιμα στη Δημοκρατία, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι, για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης. Ο 38χρονος εργοδότης τους, εντοπίστηκε στη συνέχεια και επίσης κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης.

        Άλλο ένα πρόσωπο, ηλικίας 22 χρόνων, συνελήφθη κατά την επιχείρηση από τα μέλη της Αστυνομίας, για το αυτόφωρο αδίκημα της επίθεσης εναντίον Αστυνομικού κατά την νόμιμη εκτέλεση του καθήκοντος του.

Τις εξετάσεις συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.