Πρωταράς: Αστυνομικός αυνανιζόταν μπροστά σε ανήλικα παιδιά-Έφεση κατά της καταδίκης του


Στο κενό έπεσε η έφεση του αστυνομικού που αυνανιζόταν σε παραλία, μπροστά σε δεκάχρονο παιδί, στον οποίο το Δικαστήριο επέβαλε τον Οκτώβριο του 2021 ποινή φυλάκισης δύο ετών, χωρίς αναστολή, αφού κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση και άσεμνη πράξη.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε παραλία στον Πρωταρά το 2017, όταν ο αστυνομικός  μετέβη στην άκρη της παραλίας όπου εκείνη τη στιγμή στο σημείο έπαιζαν ανήλικα παιδάκια. Σε κάποια στιγμή, ο αστυνομικός άρχισε να αυνανίζεται μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ τα προέτρεψε να παραμείνουν στο μέρος και να προσέχουν να μην τον δει κανείς. 

Ένα από τα παιδιά παρέμεινε στο μέρος, ενώ τα άλλα δύο από τα παιδιά έτρεξαν στους γονείς τους και τους ενημέρωσαν. Ακολούθως, οι γονείς καταδίωξαν τον 45χρονο αστυνομικό που υπηρετεί στη Λευκωσία, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος είχε πέσει στο θάλασσα για να ξεφύγει, ωστόσο οι γονείς, όταν έφθασε στην ακτή ο κατηγορούμενος, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να καλέσουν την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, όταν τα μέλη της Αστυνομίας έφθασαν στο μέρος για να συλλάβουν τον κατηγορούμενο, αυτός ζήτησε από τους αστυνομικούς να τους μιλήσεις ιδιαιτέρως. Τότε, απομακρύνθηκαν και ο 45χρονος τους αποκάλυψε την αστυνομική του ιδιότητα. 

Στα πλαίσια της δίκης, κλήθηκε ως μάρτυρας ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός, αμφισβητώντας πως ο κατηγορούμενος αυνανιζόταν, με το Δικαστήριο όμως να τον κρίνει αναξιόπιστο. Όπως γράφει η εφημερίδα, στην απόφαση του ο δικαστής αναφέρει, «έχοντας παρακολουθήσει πολύ προσεκτικά τον ιατροδικαστική, τολμώ να πω ότι στην αγωνία του να εξυπηρετήσει, παρέβη το καθήκον του σαν εμπειρογνώμονας, να παρουσιάσει δηλαδή την ανεξάρτητη γνώμη του αντικειμενικά και αμερόληπτα». 

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του αστυνομικού, επικυρώνοντας την απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου.