Πρωταράς: Ανήλικος έπιασε τιμόνι με συνομήλικούς του - Προκάλεσε τροχαίο για να μη συλληφθεί


Γύρω στις 8.30 χθες βράδυ, οδηγός αυτοκινήτου στην προσπάθεια του να εξέλθει από χώρο στάθμευσης, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Πρωταρά όπου παραλίγο να προκαλέσει οδική σύγκρουση με περιπολικό της Αστυνομίας.

Τα μέλη της Αστυνομίας ακολούθησαν το εν λόγω αυτοκίνητο κάνοντας χρήση της σειρήνας και φάρων. Ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα και οδηγούσε αλόγιστα και επικίνδυνα, προβαίνοντας σε διάφορες τροχαίες παραβάσεις. Σε κάποιο σημείο του δρόμου, οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος του βγήκε σε πεζοδρόμιο, προσέκρουσε σε μεταλλικό κιγκλίδωμα και ακολούθως αφού επανήλθε στο δρόμο, κατέληξε σε χωράφι όπου ακινητοποιήθηκε σε δέντρο.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 15χρονος, έχοντας ως συνεπιβάτες άλλο 15χρονο και ένα 14χρονο.

Κατά τη διάρκεια του περαιτέρω ελέγχου διαπιστώθηκε ότι 15χρονος δεν ήταν κάτοχος άδειας οδήγησης και δεν καλυπτόταν από πιστοποιητικό ασφάλειας. Σημειώνεται ότι, κανείς από τους τρεις επιβαίνοντες του οχήματος τραυματίστηκε.

Τόσο ο νεαρός οδηγός όσο και ο πατέρας του ανακρίθηκαν και αποδεσμεύτηκαν για να κατηγορηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η Τροχαία Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.