Πρωταράς - Αγία Νάπα: Έριξαν τις τιμές οι ξενοδόχοι


Διανύουμε έναν από τους τρεις πιο δημοφιλείς μήνες διακοπών. Ο Ιούλιος αυξάνει κατακόρυφα τις πληρότητες των ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Και παρά τα παράπονα των ξενοδόχων για μειωμένες αφίξεις φέτος, δηλώνουν ότι είναι ικανοποιημένοι από αυτούς τους αριθμούς, αφήνοντας να νοηθεί ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε και χειρότερα γι’ αυτούς.

Οι ξενοδόχοι παραδέχονται ότι προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις όποιες ζημιές τους έχουν ρίξει τις τιμές τους κατά 10%-15%. Αναφορικά με το ποσοστό του all inclusive οι ξενοδόχοι των αμιγώς τουριστικών περιοχών (Πάφο- Πρωταράς- Αγία Νάπα) δηλώνουν ότι κυμαίνεται σε σταθερά επίπεδα συγκριτικά με πέρσι.

Ένα σημαντικό μερίδιο των επισκεπτών μας προτιμά το all inclusive- το οποίο μας επέβαλαν οι ξένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες- και έτσι τα πλείστα ξενοδοχεία το προσφέρουν.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης τόνισε ότι το 70% των ξενοδοχειακών καταλυμάτων στην Πάφο προσφέρουν all inclusive είτε ως επιλογή για τους πελάτες είτε δέχονται αποκλειστικά τουρίστες με «βραχιολάκι».

Από πλευράς επαρχίας Αμμοχώστου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας ανέφερε ότι στην περιοχή Πρωταρά και Αγίας Νάπας, το all inclusive παραδοσιακά κυμαίνεται μεταξύ 30%-40%, διευκρινίζοντας ότι εξαρτάται από την εποχή.

Πηγή:philenews