Πρώην καλαθοσφαιριστής της Ανόρθωσης ο άτυχος Ευάγγελος που έσβησε στην άσφαλτο


Θλίψη σκόρπισε στην καλαθοσφαιρική ομάδα της Ανόρθωσης, η είδηση του θανάτου του 19χρονου, Ευάγγελου Γιαννόπουλου, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε παρά το Βατί, στο δρόμο Λεμεσού-Πλατρών.

«Θρήνος στην καλαθοσφαιρική ομάδα της Ανόρθωσης. Ο νεαρός πρώην καλαθοσφαιριστής της ανδρικής μας ομάδας κάτω των 19, Ευάγγελος Γιαννόπουλος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, που συνέβη στο δρόμο Πλατρών-Λεμεσού, κοντά στην τοποθεσία Βατί. Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, που ήταν 19 ετών, ήταν συνοδηγός και το μοιραίο τον βρήκε ακαριαία. Σύσσωμη η οικογένεια της Ανόρθωσης, απευθύνει τα ολόθερμα της συλλυπητήρια στους οικείους του Ευάγγελου. Καλό ταξίδι Ευάγγελε...», έγραψε σε ανάρτηση της η ομάδα της Αμμοχώστου. 

4114312955505724 image

Υπενθυμίζεται ότι, ο άτυχος Ευάγγελος, είχε λάβει άδεια για κάποιες μέρες, από το 4ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ) της Αεροπορίας, για να μεταβεί στο σπίτι του. Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, ο νεαρός την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο που βρισκόταν στο στρατόπεδο, για να μεταφέρει τους εξοδούχους, μίλησε με άλλο στρατιώτη, ο οποίος του είπε ότι θα έπαιρνε και εκείνος έξοδο και του πρότεινε να τον μεταφέρει εκείνος στο σπίτι. 

Τότε ο 19χρονος επιβιβάστηκε στο μοιραίο όχημα και αποχώρησαν από το στρατόπεδο, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να σημειωθεί η ανείπωτη τραγωδία.

Βάσει των υπό εξέταση στοιχείων, ο οδηγός του οχήματος, επίσης 19 ετών, κινείτο γύρω στις 14:00 στον δρόμο Λεμεσού-Πλατρών, όταν σε κάποια στιγμή έχασε τον έλεγχο του οχήματος, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα, πριν το όχημα ανατραπεί σε παρακείμενο χωράφι.  

Σημειώνεται ότι, οι δύο επιβαίνοντες εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια και χρειάστηκε η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία τους απεγκλώβισε. Ακολούθως, οι δύο στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του 19χρονου Ευάγγελου, ενώ ο οδηγός του οχήματος κρατήθηκε για νοσηλεία, με την κατάστασή του να κρίνεται ως σοβαρή.  

Επιπλέον, από τις προκαταρκτικές εξετάσεις της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε εκ πρώτης ότι «υπήρχε αυξημένη ταχύτητα στο όχημα, η οποία ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσε να αποτρέψει τους δυο επιβαίνοντες να μην τραυματιστούν ή να μην χάσουν τη ζωή τους, παρά το γεγονός ότι έφεραν ζώνες ασφαλείας. Είναι το κύριο μέλημα όλων μας να τηρούμε τους νόμους και κανονισμούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα όσα λέμε, δυστυχώς κάποιοι σε αυτά δεν ανταποκρίνονται, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού, Αιμίλιος Κκαφάς.

Τα ακριβή αίτια θανάτου του 19χρονου, θα διαφανούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού, που θα διενεργηθεί σε κατοπινό στάδιο. 

Πηγή: reporter.com.cy