Προτείνει να μετονομαστεί σε «Κυπριανός Παπαϊωάννου» το Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου

Σε ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) το Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου αναφέρει ότι το εκπαιδευτήριο δείχνοντας έμπρακτα τον απόλυτο του σεβασμό στο να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη του παλιού μας μαθητή Κυπριανού Παπαϊωάννου, προτίθεται τις επόμενες μέρες να δρομολογήσει «και να εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, μετονομασία του σχολείου σε Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου «Κυπριανός Παπαϊωάννου». Ακόμα θα ζητήσει αναβάθμιση των για χρόνια παραμελημένων κτηριακών εγκαταστάσεων, με τη δημιουργία και ενός θεάτρου για τις εκδηλώσεις του σχολείου και της περιοχής γενικότερα».

Επίσης το σχολείο «θα τοποθετήσει μόνιμα φωτογραφία του Κυπριανού στην αίθουσα της Γραμματείας του σχολείου. Ακόμα το Μουσικό Σχολείο θα συμμετέχει στην επίσημη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Παραλίμνι, με την εμπλοκή παλιών και νέων μαθητών αλλά και καθηγητών, με τη φωτογραφία του Κυπριανού να ηγείται του αγήματος».

Σύμφωνα με την ανάρτηση «σε συνεργασία με το Λύκειο Κοκκινοχωρίων «Φώτη Πίττα», θα προγραμματιστεί καλλιτεχνική εκδήλωση εις μνήμη του Κυπριανού, με θέμα τον Γρηγόρη Αυξεντίου, τον οποίο απεριόριστα θαύμαζε ο εκλιπών».

Πηγή: ΚΥΠΕ