Πρόταση Γιώργου Κάρουλλα προς ΥΠΕΣ και ΚΟΑΓ για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών νεαρών προσφυγικών οικογενειών

Πρόταση για παραχώρηση κρατικής γης στον ΚΟΑΓ στην οποία να ανεγερθούν κατοικίες, σε προσιτή τιμή ή ενοίκιο, για νεαρά ζευγάρια που προέρχονται από οικογένειες προσφύγων, υπέβαλε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλλας. 

Στην επιστολή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΚΟΑΓ, ο βουλευτής αναφέρει πως πρέπει να αναζητηθεί γη σε αστικές και περιαστικές περιοχές ή πλησίον μεγάλων κοινοτήτων.

«Οι νέες αυτές οικογένειες που προέρχονται από χαμηλά προς μεσαία κοινωνικοοικονομικά στρώματα θα πρέπει να δεχθούν την κρατική μέριμνα», σημειώνει ο κ Κάρουλλας. Το μέτρο αυτό θα μπορεί πέρα από την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών να συμβάλει στην άρση της αδικίας σε σχέση με την ισότιμη κατανομή των βαρών από την τουρκική εισβολή. 

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Αμμοχώστου, με την υλοποίηση μιας τέτοιας πολιτικής θα μπορούν να ικανοποιηθούν νεαρά ζευγάρια που ενώ έχουν περιουσία στα κατεχόμενα αδυνατούν να αποκτήσουν ή να ενοικιάσουν στέγη στις ελεύθερες περιοχές αφού και η υπεραξία της γης τους εμποδίζει. Επιπλέον, η οικονομική κρίση από την πανδημία διογκώνει αυτή την αδυναμία.