Προκλητικό βίντεο για την Κατ. Αμμόχωστο



Ένα νέο, αποκαλυπτικό, έγχρωμο  και κυρίως προκλητικό βίντεο από τη δεύτερη φάση της εισβολής του  Αττίλα  τον Αύγουστο του 1974,  αναρτήθηκε χθες στο youtube και δημοσιεύθηκε από το sigmalive.

Στο βίντεο συνολικής διάρκειας 5 λεπτών, που φαίνεται να είναι μοντάζ από διάφορα άλλα φιλμ, παρουσιάζονται Τούρκοι εισβολείς και άρματα μάχης να προελαύνουν προς τον Άγιο Ανδρέα στην Καρπασία της επαρχίας Αμμοχώστου χωρίς αντίσταση και να γίνεται αποβίβασή στρατιωτικού υλικού στο λιμάνι της Αμμοχώστου.

Επιπλέον  δείχνει τους τούρκους εισβολείς να αλλάζουν τα ελληνικά τοπωνύμια από τις οδικές πινακίδες, ενώ προκλητικό είναι το πλάνο με μια κόκκινη ημισέληνο να κυματίζει πάνω από ελληνορθόδοξο ναό.

Σε κάποια σκηνή του βίντεο παρουσιάζεται ένας πολίτης άοπλος αιχμάλωτος να συνοδεύεται από δύο Τούρκους στρατιώτες, χωρίς κανείς να γνωρίζει την τύχη του.

Παρουσιάζονται ακόμα εικόνες και από το αεροδρόμιο Λευκωσίας, με τα βομβαρδισμένα αεροπλάνα  Trident των Κυπριακών Αερογραμμών αλλά και από την παραλία της Αμμοχώστου.

Δείτε το βίντεο: