Πρόβλημα το Airbnb για την Αγία Νάπα!

Την άμεση προώθηση θέσπισης νομοθεσίας που να ρυθμίζει τη λειτουργία των μη αδειούχων καταλυμάτων AIRBNB ζητεί ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας.

 

Ο Γιάννης Καρούσος αναφέρει πως σύμφωνα με έρευνα που έχει διεξάγει ο Δήμος, 10% περίπου των ξένων αλλά και ντόπιων επισκεπτών διαμένει σε μη ελεγχόμενα καταλύματα.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένα θεσμοθετηθεί αυτή η αγορά ούτως ώστε να υπάρχει ένας ίσος ανταγωνισμός στην τουριστική βιομηχανία. Αλλά ο κύριος λόγος που πρέπει να θεσμοθετηθεί είναι για λόγους υγείας και ασφάλειας».

Οι ξενοδόχοι επισημαίνουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου αυτή την στιγμή είναι η εποχικότητα, καθώς μόλις το 14 από τα 175 ξενοδοχεία σε Αγία Νάπα και Πρωταρά θα παραμείνουν ανοικτά κατά την χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρο Τάκκα, «το να επεκτείνουμε την περίοδο είναι ένα μεγάλο στοίχημα που χρειάζεται την συνδρομή όλων μας. Με απλά λόγια, πρέπει να δώσουμε επιλογές στον κόσμο όταν τελειώνει το θέμα ήλιος και θάλασσα».

Παρ’ όλα αυτά, αυτό που καταγράφεται είναι πως η φετινή τουριστική περίοδος κλείνει με θετικό πρόσημο.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές διοργανώνει διάφορες εκστρατείες προσέλκυσης χειμερινών τουριστών, όπως αθλητικές συναντήσεις, συνέδρια και εκδρομές βιωματικού τουρισμού.


ΠΗΓΗ:sigmalive.com