Πράσινο φως για "Τάσος Μάρκου" - Η ενημέρωση από Υπ.Δικαιοσύνης


Μετά και τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα κλειστά κυκλώματα CCTV, στο Μακάρειο Στάδιο αλλά και στο «Τάσος Μάρκου», ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ανακοίνωσε πως τα προβλήμσατα έχουν επιλυθεί και η αστυνομία άναψε το πράσινο φως.


Στην γραπτή του ανακοίνωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέρει μεταξύ άλλων, πως η Αστυνομία έχει επιθεωρήσει το νέο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Μακαρείου σταδίου, το οποίο πληρoί τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας. Από την άλλη το κλειστό κύκλωμα στο «Τάσος Μάρκου» ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αντικατάστασής του υφιστάμενους κυκλώματος με νέο.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργού Δικαιοσύνης:


Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που έχω πληροφορηθεί από την Αστυνομία Κύπρου ότι έχει ήδη επιθεωρήσει το νέο, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης (CCTV) του Μακαρίου Σταδίου, με τα αποτελέσματα του ελέγχου να την αφήνουν απολύτως ικανοποιημένη καθώς αυτά ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας.


Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, ως έχω επίσης ενημερωθεί, η Αστυνομία Κύπρου θα προβεί σε επιθεώρηση του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στο γήπεδο «Τάσος Μάρκου», στο Παραλίμνι, καθώς οι ιδιοκτήτες έχουν ενημερώσει ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πλήρους αντικατάστασης του υφιστάμενου συστήματος με νέο.


Με τη συμπλήρωση των βελτιώσεων αυτών, επιλύεται το πρόβλημα της ευκρίνειας του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που τα δύο στάδια αντιμετώπιζαν.