Πότε υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει την Κύπρο

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, η οποία υποχωρεί από αύριο σύμφωνα με τη νεότερη πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

 

Συγκεκριμένα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν μέχρι αύριο το απόγευμα. Κατά το τριήμερα που θα ακολουθήσει, μόνο τη Δευτέρα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και στα υψηλότερα ορεινά παροδική χιονόπτωση.

Διαβάστε αυτούσια την πρόγνωση:

Σήμερα το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένονται χιόνια, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ ενώ σε καταιγίδα δυνατό να πνέουν μεταβλητοί, ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, αρχικά, παροδικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, όμως από το μεσημέρι και μετά, αναμένονται τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά θα σημειωθεί παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως μετά το μεσημέρι, που τη Δευτέρα ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή και στα ψηλότερα ορεινά παροδική χιονόπτωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, την Τρίτη θα σημειώσει άνοδο, για να ανέλθει πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τετάρτη μικρή πτώση.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 51 εκατοστά.