Πότε αναμένεται να ανοίξουν οι επιχειρήσεις


Η σταδιακή άρση των μέτρων, βήμα βήμα και το πλάνο της Κυβέρνησης για ξεκλείδωμα επιχειρήσεων μονοπωλεί την ειδησεογραφία της μέρας. Ήδη από το βράδυ της Τρίτης έγιναν γνωστές οι πρώτες ασκήσεις επί χάρτου, προκειμένου να επανεκκινήσει σταδιακά η οικονομία και μαζί της οι ρυθμοί της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Πενηνταέξ στο ΣΙΓΜΑ, η επανεκκίνηση θα γίνει σε 4 φάσεις:

- Αρχές Μαίου αναμένεται η πρώτη χαλάρωση, που θα αφορά την αύξηση στις επιτρεπόμενες μετακινήσεις. Παράλληλα θα ανοίξουν τα μικρά εργοτάξια, που νοείται ότι είναι ανοικτοί χώροι καθώς και καταστήματα λιανικού εμπορίου όπως βιβλιοπωλεία και άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως είναι καταστήματα ένδυσης υπόδησης.

- Μέσα Μαίου το δεύτερο κύμα όπου θα ανοίξουν κομμωτήρια , κουρεία, κέντρα αισθητικής, καθώς και τα γυμναστήρια. Νοείται ότι σε κάθε άνοιγμα θα τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής (προσωπικής αλλά και γενικής).

- Αρχές Ιουνίου ανοίγουν όπως όλα δείχνουν τα εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι καφετερίες. Επαναλειτουργούν σινεμά, θέατρα, κέντρα διασκέδασης, καζίνο - λέσχες, αλλά και χώροι λατρείας.


Ρίξτε και μια ματιά στο instagram του neAmmochostos πατώντας ΕΔΩ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΙΓΜΑ