Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για τις Παγκύπριες


Στην τελική τους ευθεία μπήκαν οι Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης, οι οποίες ρίχνουν αυλαία μεθαύριο Πέμπτη, με την εξέταση των μαθημάτων των Ρωσικών, της Τεχνολογίας Τεχνικών Σχολών (θεωρητικής κατεύθυνσης) και των Γραφικών Τεχνών. Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η οποία θα δώσει τέλος στην αγωνία των 5.202 υποψηφίων. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 15 Ιουλίου και η ανακοίνωσή τους θα αφορά τους βαθμούς που θα εξασφαλίσουν οι υποψήφιοι ανά πλαίσιο. Δηλαδή, αναλόγως των πλαισίων που έχουν δηλώσει στο μηχανογραφικό τους για τα Τμήματα και τις Σχολές που τους ενδιαφέρουν στα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου και στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας, οι υποψήφιοι θα πάρουν και τον αντίστοιχο αριθμό βαθμών μέσα από τους οποίους θα εξασφαλιστεί και η θέση την οποία θα λάβουν. 

Η διαδικασία όμως δεν θα σταματήσει εδώ, καθώς περίπου μια εβδομάδα αργότερα, αναμένεται η ανακοίνωση του βαθμού που θα αξιοποιήσουν οι υποψήφιοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται για πρόσβαση στα πανεπιστήμια της Ελλάδας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο βαθμός θα είναι ένας και με αυτόν οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώσουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους διεκδικώντας θέση σε Σχολές της Ελλάδας ενός όμως επιστημονικού πεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων –τόσο για τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου, όσο και της Ελλάδας– είναι τελείως ανεξάρτητη διαδικασία και δεν έχουν καμία εμπλοκή τα σχολεία, τα οποία έτσι κι αλλιώς ολοκλήρωσαν τις εσωτερικές τους διαδικασίες και απονέμουν αυτές τις μέρες τα απολυτήρια στους μαθητές τους. 

Οι Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης συνεχίζονται σήμερα με τα μαθήματα των Γαλλικών και του Ελεύθερου Προοπτικού Σχεδίου, ενώ χθες εξετάστηκαν τα μαθήματα της Βιολογίας και της Τεχνολογίας Τεχνικών Σχολών (πρακτικής κατεύθυνσης). 

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Σιζοπούλου / Φιλελεύθερος